ΠΑΟΚ: Ο Δημήτρης Λημνιός κανονικά θα πέταγε σήμερα για Γερμανία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις στην Κολωνία και μετά να υπογράψει ώστε να μπει και η βούλα στο deal του ΠΑOΚ με τους “τράγους”. Αυτό δηλαδή που απέμενε, σε μια υπόθεση που κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ, μετουσιώθηκε από ενδιαφέρον σε πρόταση και από εκεί σε συμφωνία!

Σε μια απίστευτη εξέλιξη, όμως, ο Λημνιός ενημερώθηκε πως στο τελευταίο τεστ που υποβλήθηκε χθες το πρωί, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που “παγώνει” το ταξίδι του στη Γερμανία. Βέβαια, στον ΠΑOΚ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έλεγαν πως η μεταγραφή έχει κλειδώσει και δεν χαλάει. Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε σήμερα (Τρίτη) και ο αθλητικός διευθυντής της Κολωνίας, με την επισήμανση όμως, πως πρέπει να ολοκληρωθούν και οι ιατρικές εξετάσεις.

Από εκεί και πέρα, ευλόγως ο Λημνιός θα βρεθεί σε μια περίοδο… αναμονής, αφού για λόγους υγείας θα πρέπει να μπει σε καραντίνα, για να διευθετηθούν και πρακτικά ζητήματα ασφάλειας και μετακίνησης. Τουλάχιστον για ένα 8ημερο.

Θυμίζω πως στο πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη “γαλανόλευκη” η Λίβερπουλ έστειλε ιδιωτικό τζετ στη Σλοβενία, παρέλαβε τον Τσιμίκα και τον μετέφερε τηρώντας το πρωτόκολλο στο σπίτι του στην Αγγλία. Η Κολωνία βέβαια, έστω κι αν είναι ένα μεγάλο και ιστορικό κλαμπ της Μπουντεσλίγκα, δεν είναι Λίβερπουλ, αλλά και ο Λημνιός δεν είναι παίκτης της με ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές.

Με δεδομένο πάντως πως το deal θα ολοκληρωθεί, πρέπει να επισημάνουμε πως φέρει τη σφραγίδα του Φάλι Ραμαντάνι κι ας υποστηριχθεί πως είναι έργο Ρέμπε. Ο Κοσοβάρος μεγάλος ατζέντης, πρώην αγαπημένος του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό με τον οποίο ήρθαν σε ρήξη μετά τον Μπέσνικ Χάσι, ήταν αυτός που κυριολεκτικά το πήρε πάνω του και έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ, που καίγεται για πωλήσεις λόγω FFP.

Τον Λημνιό παρότι από την περασμένη σεζόν έχει κάνει σκάουτινγκ η… μισή Ευρώπη, οι προτάσεις που πήγαν στην Τούμπα ήταν πολύ λίγες. Με τον ΠΑOΚ να έχει ξεκινήσει από τα 8 εκατ. ευρώ και τελικά να συμβιβάζεται με τα 2,8 εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης (κατά άλλους 10 και κατά άλλους15%) και να τον πουλάει στην Κολωνία.

Στην τιμή, πάνω-κάτω που εξαρχής είχε πει ο Φάλι Ραμαντάνι στους Ρέμπε – Γκοντσάρεβα πως θα μπορούσε να φέρει πρόταση αγοράς του. Όπως και έγινε, μάλιστα στο δικό του τάιμινγκ και με τον Δικέφαλο να πιέζεται αφού σε 4 μήνες θα τον έχανε τσάμπα, από τη στιγμή που δεν τον ανανέωνε.

Και επειδή έχουν προλάβει να γραφτούν διάφορα για τα χρήματα που θα εισπράξουν ΠΑΟΚ κι Ατρόμητος από τον Λημνιό, θα σας μεταφέρω τι έμαθα εγώ από τη γερμανική πιάτσα agents:

1. Από τα 2,8 εκατομμύρια, το ποσό που ντιλάρισαν, το 5% θα πάει βάσει νόμου στο λεγόμενο solidarity. Δηλαδή ποσοστιαία σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί ο Λημνιός. Από την ακαδημία στον Βόλο και τον Ατρόμητο μέχρι τον ΠAΟΚ. Κι από τις 140.000 σχεδόν οι 75.000 θα πάνε στο… Περιστέρι.

2. Ο Aτρόμητος είχε κρατήσει και ένα ποσοστό μεταπώλησης 10% του Λημνιού, το οποίο λέγεται πως ανέλαβε να το πληρώσει η Κολωνία απευθείας. Μάλιστα, φέρεται για αυτό να υπήρξε χθες το πρωί και συνεννόηση, τηλεφωνικά, του ΠAΟΚ με τον Σπανό, για να διευθετηθεί ο τρόπος καταβολής των 280.000, που επαναλαμβάνω είναι εκτός των 2,8 εκατ. που θα πάρει ο ΠAΟΚ (αφαιρώντας χοντρικά και ένα 80άρι χιλιάδες λόγω του solidarity).

3. O Ραμαντάνι κάθε καλοκαίρι κάνει και μια μεταγραφή στην Κολωνία. Το περασμένο αντί 6 εκατομμυρίων, αγορά από τη Μονπελιέ, πήγε στην Κολωνία τον 24χρονο  διεθνή Τυνήσιο αμυντικό χαφ (και συμπαίκτη του Μεριά στην Εθνική) Ελγιές Σκιρί.

4. Κυκλοφορεί πως ο Ραμαντάνι έχει προτείνει στην Κολωνία και τον Παναγιώτη Ρέτσο, ως δανεικό με οψιόν αγοράς από τη Λεβερκούζεν. Λημνιός και Ρέτσος είναι ομόσταβλοι στο γραφείο του Ραμαντάνι…

sportdog.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις