Η χρήση του LRAD από τις αστυνομικές αρχές, μπορεί να προκαλέσει εμετό και μόνιμη βλάβη στην ακοή του ανθρώπου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση

Καθώς χιλιάδες διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους στις πολιτείες των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, την εμφάνισή τους έκαναν πάλι οι ηχητικές συσκευές μεγάλης αποστάσεως (long-range acoustic devices – LRAD) από τις αστυνομικές αρχές.

Αυτές οι συσκευές ήχου, γνωστές ως «κανόνια ήχου», μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως συμβατικά συστήματα ηχείων για δημόσιες ανακοινώσεις είτε για τη δημιουργία εξαιρετικά δυνατών ήχων που προορίζονται ειδικά για τη διάλυση του πλήθους.

Πρόκειται για συστήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πόνο, αποπροσανατολισμό μέχρι και τραυματισμό σε εκείνους που εκτίθενται σε αυτά. Στην ουσία είναι μια σχετικά σύγχρονη συσκευή που πρώτα χρησιμοποιούνταν από τον στρατό και μετά από την αμερικανική αστυνομία, η οποία δημιουργεί ισχυρά ηχητικά κύματα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό ή και τον τραυματισμό των ανθρώπων που βρίσκονται στο στενό της εύρος.

Ακολουθεί ένα βίντεο με το πως χρησιμοποιήθηκε το LRAD εναντίον διαδηλωτών στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Πίτσμπουργκ το 2009. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε τα ηχεία ή τα ακουστικά σας πριν παίξετε το βίντεο.

πηγή:newmoney.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις