Τιμήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου η Παγκόσμια Ημέρα νοσηλευτών με ιδιαίτερη αναφορά στον καθημερινό αγώνα των νοσηλευτών την περίοδο του κορονοϊού, από την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά. Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ι. Ντόκος, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ο,τι μπορεί για να δοθούν οι άδειες στο προσωπικό και ότι όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Π. Μαλινδρέτος εξήρε τον αγώνα που δίνει το προσωπικό διαχρονικά. Στην αυτοθυσία και τον αγώνα του προσωπικού αναφέρθηκε και ο Ηλίας Καραμέτος προϊστάμενος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ενυώ ο Κ. Μηνδρινός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Αχιλλοπούλειο κάλεσε την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των νοσηλευτών.

Ψήφισμα για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών

Η παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12 Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Οι Νοσηλευτές ήταν και θα είναι “Παντοτινοί Ήρωες”. Είναι αυτοί που αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε όλες της βαθμίδες φροντίδας υγείας έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρώντας με γνώμονα τις αξίες για προαγωγή της συνεχούς εξέλιξης. Ο διαχρονικός ανιδιοτελής αγώνας τους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας έγινε ευρύτερα γνωστός τους τελευταίους μήνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid -19, όμως αυτός ο αγώνας αποτελούσε πάντα την “καθημερινότητα” των Νοσηλευτών.

Αιτήματα Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού για το σύνολο των Κενών Οργανικών Θέσεων, Ιατρών Νοσηλευτών, Εργαστηριακών, Διοικητικών και Τεχνικών.
Την Ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και Ανθρώπινα ωράρια χωρίς διπλοβάρδιες.
Επάρκεια στα Μέσα Ατομικής Προστασίας και ασφάλεια στην Εργασία μας. Πρόσληψη Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας.
Αυξήσεις στους Μισθούς μας, στα νυκτερινά και στις αργίες.
Αύξηση του Επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και επέκταση σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του Νοσοκομείου ανάλογα με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
Σύσταση Νοσηλευτικού κλάδου, Προσωπικού ΠΕ – ΤΕ και ΔΕ.
Ενεργοποίηση του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου με 460 κλίνες νοσηλείας.
Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων (ΟΑΕΔ – Ατομικές συμβάσεις – Επικουρικό Προσωπικό) αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Προκήρυξη των θέσεων των Εργολαβικών σε Καθαριότητα, Φύλαξη και Τεχνική υποστήριξη και ένταξή τους στο μόνιμο Προσωπικό, με Μοριοδότηση τους

ert.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις