Οι διαδηλωτές απαιτούν να απαγγελθούν κατηγορίες και στους τέσσερεις αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ

Οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Βίαια επεισόδια σημειώνονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο η πλειοψηφία των διαδηλωτών διαμαρτύρεται ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «No justice, no peace» (Χωρίς δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ειρήνη»).

Σε τουλάχιστον 30 αμερικανικές πόλεις πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις, ενώ από το Σάββατο σε 25 πόλεις 16 πολιτειών της χώρας έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να απαγγελθούν κατηγορίες και στους τέσσερεις αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ένας εξ αυτών -ο αστυνομικός που φαίνεται σε βίντεο να πιέζει με το γόνατό του το λαιμό του Φλόιντ- κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία. Ωστόσο οι διαδηλωτές θεωρούν πως οι κατηγορίες δεν είναι αρκετά σκληρές.

Βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει στο Σικάγο, όπου μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

«Έχουμε αστυνομικούς με σπασμένα κόκαλα και μελανιές. Πάνω από 20 αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τουλάχιστον δύο από αυτούς χρειάστηκαν χειρουργείο. Πολλοί από αυτούς που χτυπήθηκαν άγρια δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν ιατρική βοήθεια», ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπράουν, αστυνομικός διευθυντής στην πόλη του Σικάγο, προσθέτοντας πως η αστυνομία βρισκόταν εκεί «για να προστατεύσει εκείνους που ήρθαν να διαδηλώσουν για το θάνατο του κ.Τζορτζ Φλόιντ».

Συνολικά 240 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ έξι άνθρωποι πυροβολήθηκαν εκ των οποίων ένας είναι νεκρός, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Σικάγο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.

Στο μεταξύ, δεκαεφτά άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ουάσινγκτον, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας, πάνω από 60 αστυνομικοί και πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας τραυματίστηκαν στην πόλη αυτή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις