«Η κατάσταση πηγαίνει στο να γίνει επικίνδυνη και αυτό με καθαρή ευθύνη της Τουρκίας, η οποία ασκεί μια πολιτική αναθεωρητική σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης» τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Συγχρόνως, ο ίδιος καταλόγισε στην ελληνική κυβέρνηση «λάθη χρονικότητας αλλά και κινήσεων», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν αναιρεί την επιθετικότητα και την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας». «Άρα η λύση είναι διάλογος αλλά πάνω σε υπαρκτά ζητήματα. Δηλαδή στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και εξ αυτού στο ζήτημα της ΑΟΖ. Τίποτε άλλο» σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, επίσης, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και τόνισε πως είναι αναγκαίες οι κυρώσεις και ιδιαίτερα οι οικονομικές απέναντι στην Τουρκία, «ώστε αυτή τη στιγμή να νιώσει στο πετσί του ο Ερντογάν τη δυσκολία και την παγίδα στην οποία ρίχνει την ίδια την Τουρκία».

«Εμείς είμαστε πάντοτε με την ειρήνη, με τη φιλία, με την ειρηνική επίλυση των θεμάτων, με μια έννοια στο πνεύμα των Πρεσπών αλλά για να υλοποιηθεί το πνεύμα των Πρεσπών χρειάζεται καλή διάθεση, και από την άλλη πλευρά δεν έχουμε τον Ζάεφ αλλά έχουμε τον Ερντογάν, όπως και από αυτή την πλευρά δεν έχουμε τον Τσίπρα» υπογράμμισε ο Δ. Βιτσας και κατέληξε πως «τα μόνα θέματα προς διάλογο είναι η υφαλοκρηπίδα και η εξ αυτής ΑΟΖ και επιλύονται με διάλογο, και αν δεν τα βρούμε στον διάλογο να πάμε στη Χάγη».

πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις