«Το 2010 υπήρχε η δικαιολογία της άγνοιας. Το 2020 τέτοια δικαιολογία δεν υπάρχει»

Νέα έκκληση «για παλλαϊκή συστράτευση εναντίον του 5ου Μνημονίου που ετοιμάζουν, άσχετα αν θα το ονομάσουν έτσι», απευθύνει, με σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάnνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «μόνο μια δημοκρατική επανάσταση μπορεί να αποτρέψει άλλη μια κυβερνητική εναλλαγή που απλώς θα νομιμοποιήσει το 5ο Μνημόνιο με προοδευτικό πρόσημο».

Στο ερώτημα που ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης θέτει στη δήλωσή του σχετικά με το νέο δανεισμό της χώρας και το πρόβλημα του χρέους, απαντά ότι το πρόβλημα με τα νέα δάνεια είναι ότι, αν δεν κουρευτούν πρώτα τα παλιά, θα προσθέσουν δυστυχία στη δυστυχία, πείνα στην πείνα, χρεοκοπία στη χρεοκοπία. Προσθέτει ότι φέτος, το κράτος θα δανειστεί έτσι κι αλλιώς, ωστόσο, σημειώνει: «Καθώς τα έσοδα καταρρέουν, την διαφορά εσόδων-δαπανών θα την δανειστούν. Πόση θα είναι αυτή η διαφορά; Μεγάλη, ακόμα και δεκάρα τσακιστή να μην δώσουν στους φτωχούς, τουλάχιστον 20 δισ. μέχρι τα τέλη του 2021 θα τα δανειστούν για να καλύψουν τα καταρριφθέντα έξοδα. Του χρόνου τέτοια εποχή, θα έρθει η τρόικα και θα τους επιβάλει νέες μειώσεις συντάξεων, μισθών, δαπανών για υγεία, παιδεία και βάλε. Αυτό το κύμα φρικτής λιτότητας θα φτωχοποιήσει ορδές Ελλήνων».

Για τους λόγους αυτούς, υπογραμμίζει ο κ. Βαρουφάκης «ελάτε μαζί μας. Το 2010 υπήρχε η δικαιολογία της άγνοιας. Το 2020 τέτοια δικαιολογία δεν υπάρχει. Το 5o Μνημόνιο είναι προ των πυλών».

Επίσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επαναλαμβάνει τη θέση του «για βέτο σε κάθε Eurogroup και κουρέματα των φόρων, δόσεων και εισφορών για τους ανθρώπους μας».

Σήμερα, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ, Βαρουφάκης, «έχουμε υποχρέωση να οργανώσουμε την παλλαϊκή συστράτευση γύρω από βασικούς άξονες ανατροπής των σχεδίων της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού: Βέτο σε κάθε Eurogroup μέχρι την αναδιάρθρωση του χρέους. Κουρέματα φόρων και οφειλών. Κρατικοποίηση τραπεζών. Καθιέρωση αξιοπρεπούς βασικού εισοδήματος. Οι υδρογονάνθρακες στα έγκατα της γης. Τέλος σε Μόριες και στρατόπεδα συγκέντρωσης».

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις