Για αιφνιδιαστικό και άδικο μέτρο, κάνουν λόγο οι περιπτερούχοι

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ιδιοκτήτες περιπτέρων σε όλη την Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ότι δεν θα πωλούν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε ιδιαίτερα επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες θα κλείνουν στις 12πμ.

«Το μέτρο είναι άδικο και αιφνιδιαστικό» δήλωσε ο πρόεδρος των περιπτεριούχων Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Ξεκίνημα» στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ.

Παρ’ όλο που στον Βόλο το μέτρο δεν είναι τόσο αυστηρό, καθώς τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ, τα take away, οι κάβες και τα ντελίβερι μπορούν να παραμένουν ανοιχτά και μετά τα μεσάνυχτα, εν τούτοις παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τόπα, αύξηση της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών πριν τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι «εξοπλισμένοι» όσοι ήθελαν να περάσουν το βράδυ τους έξω.

Ο κ. Τόπας σημείωσε πως ειδικά η περιοχή της Αττικής θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς εκεί τα περίπτερα μένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια του 24ωρού. Τώρα, ανέφερε, βρέθηκαν τελείως απροετοίμαστοι, καθώς δε μπορούν ούτε να ασφαλίσουν τα περίπτερά τους με ρολά. Το κράτος, συμπλήρωσε, δεν έδωσε κανένα περιθώριο προετοιμασίας. Ο πρόεδρος των περιπτεριούχων εκτίμησε πως πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά ή θα δουν περικοπές στις αποδοχές τους, λόγω του μέτρου, και ζήτησε να πάρουν θέση στο θέμα η Ομοσπονδία, τΑ Επιμελητήρια και η ΓΣΒΕΕ.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις