“Για εμένα σήμερα είναι ημέρα πένθους γιατί είμαι κατά το ήμισυ και Πόντιος, 101 χρόνια πέρασαν από τότε και ακόμα οι νεκροί ψάχνουν δικαίωση. 1.130 εκκλησίες καταστράφηκαν, 1.000 περίπου σχολεία κάηκαν, 817 κοινότητες κάηκαν και 353.000 ζωές έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο από τις ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ και του Τοπάλ Οσμάν, να μην ξεχνάμε και τα ονόματα αυτών των ανθρώπων που ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των διωγμών των Ελλήνων. Εδώ έχω να πω κάτι που μου προκαλεί θλίψη, αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Ποντίων από την Κύπρο, την Αρμενία, τη Σουηδία, τη Ρωσία, από 10 Πολιτείες των ΗΠΑ, τη Νότια Αυστραλία, τη Νέα Νότια Ουαλία, την Αυστρία, την Ολλανδία, τον Καναδά και η ελληνική Πολιτεία ακόμη και σήμερα δεν πέτυχε τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας μας. Αυτό και μόνο τα λέει όλα”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

“Κάποια στιγμή πρέπει να καταρριφθεί ένα αεροσκάφος των Τούρκων να κάνουμε αυτό που έκανε ο Κουντουριώτης. Διάβαζα και τη Realnews, έτοιμοι είναι οι Τούρκοι να κατέβουν κάτω από την Κρήτη, θα στείλουν στόλο, ερευνητικά, γεωτρύπανα. Ο στόχος της Τουρκίας, αφού ξέρουν και οι ίδιοι ότι έχουν πρόβλημα με τον τουρισμό τους φέτος και δεν θα πάρουν χρήματα, θα κλιμακώσουν και θα οδηγήσουν την Ελλάδα πίσω από μία ιστορία. Πρέπει κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει αυτό που φωνάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό, τις κόκκινες γραμμές. Να μας καλέσει και να πούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Και βλέπουμε ότι οι φίλοι σύμμαχοι μας, μας έχουν αδειάσει σε όλα τα επίπεδα… Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αντί να βρούμε ένα πνεύμα ομόνοιας όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων για να μην πάθουμε τα ίδια. Φοβάμαι ότι με αυτά που κάνουμε ότι μετά από 100 χρόνια φοβάμαι ακρωτηριασμό της Ελλάδος. Εύχομαι να κάνω λάθος… Φοβάμαι ότι πέρα από τον κορονοϊό, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, ένα εθνικό θέμα όπως τα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να το διαχειριστεί μία και μόνη κυβέρνηση”, σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στην επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε: “Ζούμε μία τραγωδία σε αυτή τη χώρα, ξαφνικά η ΝΔ μας φέρνει το θέμα της Novartis και πάλι στη Βουλή. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει, δεν μπορώ να το κατανοήσω. Έχουμε τόσα μεγάλα προβλήματα, εθνικά, οικονομικά, οι Έλληνες πένονται, δεν μπορούν να βρουν δουλειά και θα ασχοληθούμε πάλι με τη Novartis αντί να ασχοληθούμε με την οικονομία. Το θεωρώ γελοίο αυτό που γίνεται και το λέω με πόνο ψυχής. Σήμερα όλη η Βουλή θα ασχοληθεί με το πλάτιασμα που θέλει να κάνει η ΝΔ και σε άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά μου θυμίζουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών νονών. Είναι μία προσωπική βεντέτα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην οποία εμείς μπαίνουμε ανάμεσα για να βρούμε την αλήθεια”.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις