Βουλή: Κόντρα Βορίδη – Βελόπουλου για τα ελληνοτουρκικά

62

Βορίδης : Δεν ξέρω αν αισθάνεστε πρόβατο αλλά η Ελλάδα είναι ικανή να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε

Φωτιά στη συνεδρίαση της Βουλής έβαλε η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην αναφορά του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου σε λύκους και πρόβατα με αφορμή τη συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά. Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση κατεβαίνει με εσφαλμένη τακτική στον διάλογο με την Τουρκία είπε ότι όταν συζητάει ο λύκος με το πρόβατο δεν αναρωτιέσαι αν θα το φάει αλλά από που θα ξεκινήσει.«Πάμε να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία χωρίς να ξέρουμε τι δίνουμε. Στην παλαίστρα δεν ανεβαίνεις όταν ξέρεις ότι θα είσαι ηττημένος. Όταν συζητάει ο λύκος με το πρόβατο δεν αναρωτιέσαι αν θα το φάει αλλά από πού θα ξεκινήσει. Η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός και εσείς πάτε να κάνετε διάλογο με τον Ερντογάν και να νομιμοποιήσετε τις διεκδικήσεις του;», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος.

Ο κ. Βορίδης αντέδρασε έντονα και κατά τη δική του ομιλία απευθυνόμενος επί της ουσίας στον κ. Βελόπουλο ο οποίος εκείνη την ώρα είχε αποχωρήσει  τον κατηγόρησε για ηττοπάθεια, ψευδο-εθνικιστική κριτική και αναπαραγωγή της τουρκικής ρητορικής, υπογραμμίζοντας την αυτοπεποίθηση και την ισχυρή θέση της Ελλάδας διεθνώς. «Άκουσα ότι λύκος είναι η Τουρκία και πρόβατο η Ελλάδα. Δεν ξέρω αν αισθάνεται πρόβατο ο κ. Βελόπουλος. Εμείς πάντως ως Έλληνες αισθανόμαστε πολύ ισχυροί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε λύκο», απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν κατέληξε τελικά να εκλιπαρεί για διάλογο λόγω της στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ατζέντα του επικείμενου διαλόγου με την Άγκυρα, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι αυτή δεν θα είναι ευρεία αλλά αποκλειστικά για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ πρόσθεσε ότι η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας την οδήγησε σε απομόνωση. Με μια αναφορά ερμηνεύθηκε και ως έμμεση απάντηση στην κατάθεση των τριών μνημονίων συνεργασίας Αθήνας-Σκοπίων ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η Ελλάδα επιβεβαιώνει τη δύναμη και την υπευθυνότητά της με την ισχυρή της παρουσία και όχι με την απουσία της.

Ακούγοντας τον κ. Βορίδη, ο κ. Βελόπουλος έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γραφείο του και μπήκε φωνάζοντας στην Ολομέλεια απαιτώντας από τον προεδρεύοντα να του δοθεί ο λόγος. «Είπα ότι η δική σας πολιτική είναι πολιτική προβάτου» τόνισε.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like