Ο Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ προχώρησε και σε ανιστόρητες τοποθετήσεις, αναφερόμενος στο Μακεδονικό

«Εδώ δεν πρόκειται για γείτονες, αλλά για ομοεθνείς», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ, αναφερόμενος στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Ως γνωστόν, η Σόφια έχει βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ, ενώ ένα σημαντικό μέρος των Βούλγαρων πολιτικών, ειδικά των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Μπορίσοφ, δηλώνει ανοικτά ότι θεωρεί τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον σλαβικής και αλβανικής καταγωγής, «Βούλγαρους».

Ο Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος είναι και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, είναι επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος, VMRO, το οποίο θεωρείτο «αδερφάκι» του επίσης εθνικιστικού κόμματος των Σκοπίων, VMRO – DPMNE.

Ο Βούλγαρος υπουργός Αμυνας, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στις αλυτρωτικές θέσεις του βουλγαρικού μεγαλοϊδεατισμού, αλλά προχώρησε και σε ανιστόρητες τοποθετήσεις. Ετσι, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό», είπε: «Θα κάνω και πάλι πολιτικές δηλώσεις οι οποίες δεν είναι ορθές και θα πω ότι ορισμένοι από τους σημερινούς εταίρους μας στην ΕΕ δημιούργησαν πριν από 140 χρόνια αυτό το “Μακεδονικό ζήτημα”».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο βέτο της Σόφιας για τα Σκόπια, ανέφερε: «Δεν βάλαμε βέτο στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αλλά είπαμε ότι θα συναινέσουμε στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, όταν διορθώσετε την συμπεριφορά σας με τους γείτονές σας με τους οποίους έχετε κοινή ιστορία».

Εξοπλιστικά προγράμματα

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας του, είπε ότι σήμερα γίνεται ο μεγαλύτερος εκσυγχρονισμός των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία 25 χρόνια.

Εξήγησε ότι υπογράφηκαν συμφωνίες για την αγορά 98 τεθωρακισμένων οχημάτων για τις Ειδικές Δυνάμεις, την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης, Τ-72, και των μαχητικών αεροσκαφών, MiG-29 και Su-25, καθώς και για την αγορά δύο νέων πλοίων θαλάσσιας περιπολίας και δύο μεταχειρισμένων ναρκαλιευτικών.

Ακόμα, μιλώντας για την αγορά 8 νέων μαχητικών, τύπου F-16 όπως έχει κατα καιρούς αναφερθεί, δήλωσε πως η Βουλγαρία αναμένει την προσφορά της αμερικανικής εταιρείας, LockheedMartin, και αμέσως μετά το θέμα θα έλθει στη Βουλή.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις