Η αλήθεια είναι πως η διάθεση των 20 εκ ευρώ στα ΜΜΕ,  ανάγκασε σε ανακοίνωση των εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης Στέλιο Πέτσα.

“Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η Κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες της απρόβλεπτης, εξωγενούς και παγκόσμιας αυτής κρίσης….Στην εθνική αυτή επιτυχία συνέβαλε καθοριστικά η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών…. Η εκπόνηση του σχεδίου της επικοινωνιακής εκστρατείας ανατέθηκε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία και την απαιτούμενη τεχνογνωσία ως προς την απήχηση των Μέσων Ενημέρωσης στο ευρύ κοινό… Η καμπάνια αυτή ξεδιπλώθηκε μέχρι την 31η Μαΐου 2020…με σκοπό η διάχυση και διείσδυση των μηνυμάτων της εκστρατείας να είναι η κατά το δυνατόν ευρύτερη και αποτελεσματικότερη, με την προϋπόθεση ότι τα Μέσα αυτά λειτουργούν πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας τους αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό”.

 

Δηλαδή μας είπε πως,  ήταν αναγκαία η διάθεση αυτού του ποσού (20 εκατoμ ευρώ) προκειμένου να «διαχυθεί» έγκαιρα,  το μήνυμα στο λαό.

 

Και να που σήμερα η εταιρεία Alter Ego Media που διαχειρίζεται το

με μια καταγγελτική ανακοίνωση,  δήλωσε πως επέστρεψε τα χρήματα που της είχαν δοθεί στα πλαίσια της εκστρατείας «Μένουμε σπίτι» στην κυβέρνηση, αναφέροντας επιπρόσθετα: Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις. Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

 

Και κάπως έτσι καταρρίφτηκε ο μύθος του κ Πέτσα,  πως «τα 20 εκατομ ευρώ διατέθηκαν σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία και την απαιτούμενη τεχνογνωσία  και δόθηκαν (τα χρήματα)  σε Μέσα που λειτουργούν, πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας», με σκοπό το καλό του Ελληνικού λαού, αφού η καταγγελία ξεκάθαρα αναφέρεται σε αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές.

Ντροπή κ Πέτσα!

***Αναμένεται η απάντηση του κ Πέτσα στη εταιρεία που επέστρεψε τα χρήματα και καλό θα έιναι να μας πει εάν τα χρήματα αυτά θα δωθούν στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ, όπως ζήτησε η καταγγέλουσα δικαιούχος εταιρεία.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις