Σήμανε συναγερμός λίγο μετά τις 10 το πρωί, τοπική ώρα – Δεν διαπιστώθηκε, τελικά, πραγματικός κίνδυνος

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε νωρίτερα την Παρασκευή σε ένα σχολείο στο Βερολίνο, όπου τα παιδιά έμειναν για πέντε ώρες κλειδωμένα μέσα σε αυτό.

Ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο Max Taut Schule, αφού ενεργοποιήθηκε συναγερμός αμέσως μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Τοπικές αναφορές σημείωναν ότι οι μαθητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες,  τονίζοντας πως «όλοι φοβούνται και μερικοί μαθητές κλαίνε». Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είχε καμία πρόσθετη πληροφορία για πιθανή ύποπτη κίνηση και ότι η σήμανση συναγερμού είναι η φυσιολογική διαδικασία «ακόμη και με την παραμικρή υποψία».

Τελικά, η αστυνομία δεν εντόπισε κάτι ύποπτο, χαρακτήρησε «λάθος» την ενεργοποίηση του συναγερμού και ζήτησε από τους γονείς να συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και να ξεκινήσουν να βγάζουν ένα – ένα τα παιδιά από τις αίθουσες.

Σύμφωνα με ένα νωρίτερο tweet από την αστυνομία, οι μαθητές που ισχυρίζονταν ότι βρίσκονται στο σχολείο λένε ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει. «Είμαστε στο σχολείο και έχουμε κλειδαμπαρωθεί, μπορεί κανείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση έξω;» είπε κάποιος.

Η πυροσβεστική βρέθηκε επίσης στη σκηνή με 25 άντρες για κάθε ενδεχόμενο.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις