Με το N.4022/2011 επί κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου συστάθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θεσμός της Εισαγγελίας Διαφθοράς,  με σκοπό να πατάξει τη διαφθορά.

Η θέσπιση και λειτουργία της εισαγγελίας διαφθοράς. εξιχνίασε τις μεγαλύτερες ποινικές υποθέσεις διαφθοράς τα τελευταία χρόνια.

Και να που σήμερα, ως κεραυνός εν αιθρία, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης – ιατρός κ. Κώστας Τσιάρας,  σε επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ανακοινώνει πως… ενοποιείται υπό έναν εισαγγελέα η εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Έγκλημα.

Εκτός των ερωτημάτων που δημιουργούνται για τους λόγους που επιβάλλεται η συγχώνευσή – ουσιαστικά όμως η κατάργηση – του θεσμού της εισαγγελίας διαφθοράς, με αυτή των οικονομικών εγκλημάτων, εντύπωση προκαλεί στο κοινό αίσθημα η σιωπή της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της βάσης των ψηφοφόρων του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, και η μη υπεράσπιση του νομοθετικού έργου που είχε επιτελέσει ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Τελικά με τις κινήσεις αυτές,  επιβεβαιώνονται οι κακές; γλώσσες,  που θέλουν τη Φώφη Γεννηματά να στηρίζει τις πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και κάπως έτσι το ΚΙΝ.ΑΛ θα παραμείνει εκεί που βρίσκεται, σε ποσοστά χαμηλής πτήσης, αφού ακόμη και οι πιο πιστοί ψηφοφόροι του, αποστρέφουν το βλέμμα τους και αναζητούν λιμάνι…

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις