Με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Βόλου συναντήθηκε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα και ξεχώρισε αυτό της υποστελέχωσης του «Αχιλλοπούλειου» σε προσωπικό. Αυτό που τονίστηκε είναι πως, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ελάχιστα έως καθόλου έχει αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση, ενώ πολλοί είναι οι γιατροί που σπεύδουν να παραιτηθούν αμέσως μόλις κατοχυρώσουν δικαίωμα σύνταξης.

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος των γιατρών, Παύλος Μαλινδρέτος, δήλωσε: «Δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς δε μπορεί να γίνει, δημόσια υγεία με υποστελεχωμένα νοσοκομεία δε μπορεί να γίνει, αντιμετώπιση του κορωνοϊού χωρίς μηχανήματα διάγνωσής του δε μπορεί να γίνει. Πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο χρόνου, αυτό έπρεπε να είχε γίνει ήδη χθες».

Ο κ. Μαλινδρέτος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αφού όπως είπε, από την αρχή της πανδημίας ελάχιστα έχουν αλλάξει στον χώρο της υγείας. «Πραγματικά, όσα χρόνια βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο πρώτη φορά βλέπω γιατρούς που προσπαθούν να παραιτηθούν και να φύγουν μόλις θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να καθίσουν παραπάνω. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί και σηματοδοτεί τη δυσκολία και τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Όσον αφορά στη στελέχωση των θαλάμων αρνητικής πίεσης και των κλινικών για τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, είπε ότι «ουσιαστικά έφτιαξαν μία κλινική χωρίς να υπάρχουν γιατροί. Όταν θα έπρεπε να έχουμε 14 παθολόγους που για μένα είναι μικρός ο αριθμός με δύο παθολογικές κλινικές στο Νοσοκομείο, που έχουμε επτά γιατρούς και ξαφνικά λειτουργούμε ακόμη ένα τμήμα, που καλούνται να το υποστηρίξουν οι ήδη λίγοι γιατροί, καταλαβαίνουμε όλοι πώς οδηγεί στην παραίτηση ανθρώπων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του νομαρχιακού τμήματος να συναντηθεί με εργαζόμενους σε δημόσιους φορείς, τονίζοντας ότι όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση ήταν απογοητευτικά και καταδεικνύουν τη χρόνια απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας.

«Μάλλον είναι ανησυχητικά όσα ακούσαμε σήμερα και από τους εργαζόμενους στο νοσηλευτικό προσωπικό και από τους γιατρούς. Υπάρχουν κλινικές που υπολειτουργούν, κλινικές που υπολείπεται πολύ μεγάλος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στους ανθρώπους που εκπροσωπούμε υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης σε θέματα υγείας στο Νοσοκομείο. Αυτό ανησυχεί όλους μας και καλούμε την Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της. Δε μπορεί κάποιος να έχει μια πάθηση και να ψάχνεται στη Λάρισα αν μπορέσει να νοσηλευτεί ή αν θα βρει την ανάλογη ειδικότητα γιατρού. Μιλάμε για το πέμπτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τα νούμερα που μας αναφέρθηκαν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάρα πολύ χαμηλά, και δεν είναι μόνο η περίοδος που διανύουμε, υπάρχει ένα χρόνιο πρόβλημα απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και αυτό είναι που θέλουμε να σηματοδοτήσουμε και εκεί να εργαστούμε όλοι μας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

akroama,gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις