Για κακούργημα θα δικαστεί ο 30χρονος που μπήκε σε φαρμακείο της Νέας Ιωνίας για ληστεία και κατόρθωσε να πάρει μόνο 10 ευρώ. Ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 30χρονος είναι γνωστός στις αρχές για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ πρόκειται για τον άνθρωπο που μια μέρα πριν χτυπήσει ο Ιανός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε διαρρήξει τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένη στη Βρύναινα και είχε κλέψει το Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, εικόνες, αφιερώματα και τάματα, τα οποία προσπάθησε στη συνέχεια να πουλήσει σε κοσμηματοπώλες στον Αλμυρό.

Την Κυριακή το βράδυ, μπήκε σε φαρμακείο στην οδό Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και απείλησε τον φαρμακοποιό ότι «θα βγάλει σιδερικό» αν δεν του δώσει τις εσπράξεις.

Ο 61χρονος φαρμακοποιός του έδωσε 10 € κι ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που βρήκαν στην κατοχή του τα χρήματα.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας που του άσκησε δίωξη για ληστεία και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος κατέθεσε ότι πήγε στο φαρμακείο για να αγοράσει Xanax, που θεωρούνται νόμιμα ναρκωτικά χάπια για διαταραχές άγχους και πανικού και ο φαρμακοποιός του είπε ότι δεν τα έχει, αλλά τον είδε στην κατάσταση που βρισκόταν, τον λυπήθηκε και του έδωσε 10 €.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις