Στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκεται το γνωστό ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης, προκειμένου να απολογηθεί, μαζί με τον Νίκο Ματαράγκα, για διώξεις που αντιμετωπίζουν για ηθική και φυσική αυτουργία στη δολοφονία 36χρονου Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, το 2016.

Εις βάρος τους η εισαγγελία άσκησε τον περασμένο Μάρτιο κακουργηματική δίωξη έπειτα από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Στα δικαστήρια είναι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του Ρουβίκωνα, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πριν εισέλθει στο γραφείο του ανακριτή, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης μιλώντας στους συγκεντρωμένους έκανε λόγο για «σκευωρία», σημειώνοντας ότι οι αρχές έβαλαν εμπόρους ναρκωτικών να καταθέσουν εναντίον του, ώστε να χτυπήσουν το συγκεκριμένο κίνημα. «Αυτοί ξεκίνησαν τη σκευωρία, εμείς θα την τελειώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η δίωξη για φυσική αυτουργία εις βάρος του Ματαράγκα βασίζεται σε δύο καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που φέρονται να τον αναγνωρίζουν, παρ΄ ότι οι δύο δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ο ένας με κράνος μηχανής και ο δεύτερος με κουκούλα. Η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας αντιστοίχως βασίζεται στο γεγονός ότι ο Καλαϊτζίδης βρισκόταν στην παρέα των αναρχικών που μερικούς μήνες πριν από τον φόνο είχαν δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από τον 36χρονο Αιγύπτιο και την ομάδα του στην πλατεία Εξαρχείων.

Η δολοφονία του Αιγύπτιου έγινε το πρωί της 7ης Ιουνίου 2016 στη συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους, λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων. Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή και τον πυροβόλησαν πέντε φορές στο κεφάλι και στο σώμα. Έναν μήνα αργότερα, την ευθύνη για τον φόνο είχαν αναλάβει με κείμενο στο διαδίκτυο οι «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», μια οργάνωση που έκανε τότε την πρώτη και μοναδική εμφάνισή της.

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις