Μητέρα του τ. γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου η ιδιοκτήτρια του οχήματος – Πιθανή σχέση με την πυρκαγιά στο «Αρχοντικό Κατσώτα»

Το γρίφο της εμπρηστικής επίθεσης σε ΙΧ που σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη, τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι καλούνται να λύσουν οι διωκτικές αρχές, μιας και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου αφενός είναι μητέρα του τ. Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου και αφετέρου έχει συγγενική σχέση και με τον ιδιοκτήτη του αρχοντικού Κατσώτα που καιγόταν την ίδια ώρα στη Σταμνά.

Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, περίοικοι στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι αντιλήφθηκαν ότι ΙΧ που βρισκόταν παρκαρισμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Άμεσα -και αφού ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία- έγινε εκκένωση διαμερίσματος του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας ακριβώς πάνω από το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το ΙΧ και με πυροσβεστήρε έγινε προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς η οποία λίγο αργότερα κατασβέστηκε από την επέμβαση πυροσβεστών.

Το ευτύχημα ήταν ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε στον μπροστινό τμήμα του ΙΧ καταστρέφοντας τη μηχανή του, χωρίς όμως να εξαπλωθεί προς το ντεπόζιτο βενζίνης.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για άτομο που απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και έτσι οι διωκτικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης.

Αξιοσημείωτο όπως αναφέραμε είναι το γεγονός ότι η ιδιοκτήτης του ΙΧ έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του «Αρχοντικού Κατσώτα» που καιγόταν την ίδια περίπου ώρα στην Σταμνά με αποτέλεσμα οι διωκτικές αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η επίθεση να έχει «πολιτικά» κίνητρα.

Πηγή: messolonghinews.gr

 

Στάχτη το «Αρχοντικό Κατσώτα» στη Σταμνά Μεσολογγίου

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Σταμνά για πυρκαγιά στο Αρχοντικό Κατσωτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 και μισή και στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Υπηρεσίας. Το οίκημα αν και ακατοίκητο είχε στο εσωτερικό του πολλά κειμήλια, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις τρεις, ενώ στο σημείο παραμένουν ακόμη οχήματα της Πυροσβεστικής. Δεν κινδύνευσε κάποιο άλλο οίκημα, ούτε ανθρώπινη ζωή χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Για το συμβάν έχουν ξεκινήσει έρευνες, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Το οίκημα έχει ιδιαίτερη αξία για τη Σταμνά καθώς ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού και στρατιωτικού Παυσανία Κατσώτα, ο οποίος είχε διατελέσει και Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Παυσανίας Κατσώτας είχε τιμηθεί από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ και τον Βασιλέα Παύλο με τον Ανώτερο ταξιάρχη του Γεωργίου, και του Φοίνικα μετά ξιφών, το χρυσό αριστείο ανδρείας δύο φορές και τον πολεμικό Σταυρό τέσσερις φορές καθώς και με πολλά συμμαχικά. Είχε συμμετάσχει στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 καθώς και στη μάχη του Ελ Αλαμέιν ως διοικητής της 1ης ελληνικής ταξιαρχίας.

Πηγή ρεπορτάζ και εικόνων: Agriniopress.gr

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις