Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 08.00 – 15.00

Ξεκίνησε από σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αποκλειστικά για σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας. Είχε προηγηθεί επίσημο αίτημα της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου, προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), κύριο Αντώνιο Αυγερινό.

Η τηλεφωνική γραμμή με πενταψήφιο αριθμό 10205, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 08.00 – 15.00 και στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του ΕΕΣ, για την υλοποίηση του έργου και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς, καθώς πρόκειται για μία ρηξικέλευθη δράση η οποία ενισχύει ουσιαστικά την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης.»

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις