Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

66

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση για τη αναστολή των ποινών και τη μεταχείριση των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται το δικαστήριο.

Μετά από σχετική πρόταση, το δικαστήριο διαβάζει τα δύο βουλεύματα του 2019 για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους. Τα άλλα δύο αιτήματα του Λαγού απορρίφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε διά των συνηγόρων του να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να συλληφθεί στο αεροδρόμιο (αν και δεν συνελήφθη), καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Ζήτησε επίσης να διαβαστούν δύο βουλεύματα του 2019 για την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έπειτα από την ανάγνωση και των δύο βουλευμάτων οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη για το μέιζον ζήτημα των αναστολών.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για μια ώρα και όταν συνεχίσει, θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αναστολές των ποινών.

 

Το δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως δέχθηκε το αίτημα του Ι. Λαγού να αναγνωστούν τα μεταγενέστερα του 2015 βουλεύματα ενώ απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλ. Κασιδιάρης, το οποίο στήριξε μέσω του συνηγόρου του και ο Γ. Ρουπακιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Η. Κασιδιάρης επικαλούμενος στοιχεία που εμπεριέχονται στην δικογραφία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ζήτησε να εξεταστούν κατ´ αντιπαράσταση δύο πρόσωπα εκ των οποίων το ένα ήταν τότε στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομιλούσε δύο ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα με άλλο άτομο που πρωτύτερα είχε επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά.

real.gr – in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like