Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, μετά από σχετική εισήγηση του δήμαρχου Βόλου που απηύθυνε μάλιστα προσωπική (!) έκκληση στους συμβούλους, τοποθετήθηκε αρνητικά σήμερα στο αίτημα έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε επιχείρηση της Α ΒΙΠΕ, με το σκεπτικό ότι θα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τη Μονάδα παραγωγής RDF που θα κατασκευάσει ο Δήμος!

Με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έφερε προς έγκριση η συγκεκριμένη επιχείρηση, δηλώνει πως επιθυμεί αφενός να αυξήσει το μέγεθος της δραστηριότητας της προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων και πιο συγκεκριμένα τη δυναμικότητα των πρώτων υλών σε σχέση με την περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη δραστηριότητα από 70 σε 330 tn/ημέρα και αφετέρου να προχωρήσει σε προσθήκη νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αρχικά, το αίτημα υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που ζήτησε και τη γνωμοδότηση του Δήμου Βόλου.

«Θέατρο του παραλόγου»

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Βόλου μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», συγκρίνοντας το αίτημα της εν λόγω επιχείρησης με το αντίστοιχο αίτημα του δήμου προς την περιφέρεια για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής RDF που θέλει να δημιουργήσει.

Αφού επανέλαβε πως η μονάδα του Δήμου θα γίνει τελικά, κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν αρνητικά επί της γνωμοδότησης, καθώς «περιμένουμε σύντομα την έγκριση της μονάδας και δε μπορούμε να έχουμε μία ανταγωνιστική εταιρεία απέναντί μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως το RDF είναι «το καλύτερο που υπάρχει», καθώς «σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν το δευτερογενές καύσιμο καίγεται στους χιλιάδες βαθμούς, στην ατμόσφαιρα δεν πάει τίποτα για αυτό το επιτρέπουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

Την αντίθεσή της, ωστόσο, εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση, που χαρακτήρισε «έγκλημα» τη δημιουργία τέτοιας μονάδας που θα μετατρέψει τον Βόλο «σε αποτεφρωτήρα της Ελλάδας», ενώ ψήφισε αρνητικά στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με την παρατήρηση ότι το κάνει για τους περιβαλλοντικούς λόγους και όχι για να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά με τη μονάδα που θέλει να δημιουργήσει ο δήμος Βόλου.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις