Online εκδήλωση
Tο ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί σε Διαδικτυακή Συζήτηση – Information Workshop που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 17:00. Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα βασικά ευρήματα της έρευνας που έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου VoiceIt σχετικά με τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα και τις ανάγκες πολιτικής μεταρρύθμισης, καθώς και οι Συστάσεις Πολιτικής.
Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι η ανάγκη υλοποίησης πολιτικών μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες υπηρεσίες, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, την εργασιακή πολιτική και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προς την κατεύθυνση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας όπου θα ακούγεται περισσότερο η φωνή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τα δικαιώματά της θα γίνονται σεβαστά.
Κύριος στόχος του Workshop είναι η σύσταση Ομάδας Εργασίας Εθνικών Προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης για την προώθηση και προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, που θα κοινοποιηθεί σε σχετικούς κυβερνητικούς φορείς. Η Ομάδα Εργασίας, μέλη της οποίας θα είναι όσοι/-ες από τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες το επιθυμούν, θα συμφωνήσει να συνεργαστεί (με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας) για τον προαναφερθέντα στόχο και θα πραγματοποιεί σχετικές μηνιαίες συναντήσεις μέχρι το τέλος του έργου, τον Οκτώβριο του 2021.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom
Δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/2RwsLpg
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις