Για τις προσφυγές σχετικά με τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης καλείται σήμερα να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εξετάζει τις προσφυγές με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της Απόφασης Μενδώνη, για κατασκευή του σταθμού με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση έξω από το κτήριο του Συμβουλίου, με την οποία σωματεία και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραμονή των αρχαίων και τη συνέχιση των εργασιών, υπό αυτές τις συνθήκες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των αρχαιοτήτων.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook προχώρησε ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρζης.

Σύνθημα των συγκεντρωθέντων «Έγκλημα στο σταθμό Βενιζέλου».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Σπίρτζη:

«Έγκλημα στο σταθμό Βενιζέλου»: Στην κινητοποίηση έξω από το ΣτE και το πλευρό της επιστημονικής κοινότητας, των εργαζομένων στον Πολιτισμό και φορέων που αιτούνται την ακύρωση της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού για απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

https://www.facebook.com/cspirtzis/posts/1587943964726296

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις