Την αναπομπή της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης. Το CAS έκρινε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ομοσπονδίας όφειλε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να εκδικάσει κανονικά, χωρίς να δεχθεί ως δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Παράλληλα, το CAS αποφάνθηκε ότι, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, θα πρέπει να επιστραφούν οι επτά βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ.

Η υπόθεση λοιπόν επιστρέφει στην εφέσεων, που θα πρέπει να την εκδικάσει από την αρχή της για το αν προκύπτει πολυϊδιοκτησία μεταξύ των δύο ομάδων,  δίχως να δεσμεύεται από καμία εισήγηση-απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σαν να ξεκινάει η δικαστική «μάχη» από την αρχή, καθώς μετά από την όποια απόφαση εκδώσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, θα μπορεί η κάθε πλευρά να προσφύγει εκ νέου στο CAS.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ σημείωναν πως η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λοζάνης αποτελεί μια νίκη για τις θέσεις του Συλλόγου σε δύο σημεία:

1. Επιστροφή των 7 βαθμών που κατακτήθηκαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

2. Δεν θεωρείται δεσμευτική η εισήγηση της ΕΕΑ.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός με την προσφυγή του στο CAS ζητούσε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και να αναγνωριστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο ως δεσμευτική η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεν πέτυχε τίποτα από τα δύο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανατρέπει τα δεδομένα στη μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ από το -4 στην κούρσα με την ΑΕΚ, πλέον μετά την επιστροφή των 7 βαθμών ανεβαίνει ο ίδιος στη δεύτερη θέση και στο συν 3 από τον συνδιεκδικητή του.

Η βαθμολογία της Super League μετά την επιστροφή των 7 βαθμών:

1. Ολυμπιακός 85
2. ΠΑΟΚ 68
3. ΑΕΚ 65
4. Παναθηναϊκός 52
5. Άρης 38
6. ΟΦΗ 36

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις