Δημοσιεύματα φέρουν τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, να έχει ξεκινήσει ως Επιτελάρχης επί Υπουργίας Βασίλη Κικίλια το 2014, μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ με το σύστημα Tetra Sepura, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Συνέχισε την προσπάθειά του αυτή και ως Υπαρχηγός αλλά και Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και…. το ξαναβρήκε μπροστά του ανοιχτό και ατελές, σήμερα ξανά, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αυτή τη φορά !

Το σύστημα αυτό δεν έχει λειτουργήσει ακόμη στην Αττική,  πεντέμισι χρόνια μετά την παραλαβή του από την  Ελληνική Αστυνομία!

Οι ασύρματοι δόθηκαν αρχικά στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στα ΜΑΤ δηλαδή, όμως προέκυψαν προβλήματα. Οι μπαταρίας τους «άδειαζαν» σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ οι ασύρματοι δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν απόλυτα με το λογισμικό της Sepura, με αποτέλεσμα οι διμοιρίες να έχουν πολλά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ τους.

Ανάλογα προβλήματα προέκυψαν και στην Άμεση Δράση, τις ΟΠΚΕ αλλά και την Ασφάλεια, που σε πολλές περιπτώσεις άκουγαν το Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν μπορούσαν όμως να απαντήσουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Το περίεργο είναι ότι παρ’ όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να προμηθευτεί τις 2.500 επιπλέον συσκευές ασυρμάτου του ιδίου τύπου με απ’ ευθείας ανάθεση, κάτι που απορρίφθηκε και τις δύο φορές από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Υπουργείο και ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ Τσουβάλας,  σχεδιάζει να εξοπλίσει τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα του Έβρου, με αυτό το προβληματικό σύστημα επικοινωνίας Sepura, η «ανάπτυξή» του οποίου, με αυτά τα άλυτα προβλήματα στα σύνορα του Έβρου, αυτή την περίοδο των συνεχών Τουρκικών προκλήσεων, θα μπορούσε να είναι καταστροφική…

 

Αλήθεια η ΕΥΠ έχει άποψη για το θέμα ; O αρμόδιος υπουργός κ Χρυσοχοϊδης ;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, της μή επικοινωνίας των αστυνομικών μετά από 6 χρόνια ;

Εκτός εάν ο ικανότατος κ Τσουβάλας, καταφέρει να το κάνει να λειτουργήσει.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις