Τα σημάδια από τις Βρυξέλλες δεν είναι καλά. Η αλλαγή της αμερικάνικης ηγεσίας απομακρύνει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, καθώς στις Βρυξέλλες αυξάνονται οι φωνές που λένε ότι δεν μπορεί η Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρη η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή τουλάχιστον είναι η δικαιολογία που επικαλούνται οι … Βρυξελλιώτες. Φυσικά πρόκειται για μια ακόμη “φτηνή” δικαιολογία καθώς είναι σαφές ότι η Γερμανία θέλει να συνεχίσει δίχως αναταραχές την προνομιακή της σχέση με την Τουρκία. 

Ελλάδα και Κύπρος που έχουν “επενδύσει” σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας στις 8 Δεκεμβρίου, θα δουν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται καθώς θεωρείται ότι για μια ακόμη φορά θα δοθεί “πίστωση χρόνου” στον Ταγίπ Ερντογάν. Η αφορμή θα βρεθεί και θα ντυθεί με ένα μανδύα “αποκλιμάκωσης” προκειμένου να πουληθεί στο εσωτερικό Ελλάδας και Κύπρου, που ούτως ή άλλως ψάχνουν αφορμή για να κάτσουν στο τραπέζι.

Τώρα εάν αυτή θα είναι η “απόσυρση” του Ορούτς Ρέις στις 29 Νοεμβρίου, ή η επίσημη πρόσκληση της Ελλάδος σε διερευνητικές επαφές μία ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής είναι κάτι που θα το δούμε.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις