Το αγόρι του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, δεν κατηγορήθηκε για αδίκημα, αλλά το όνομά του θα αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία μέχρι τον Μάιο του 2032.

Η ελβετική αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση ενός οκτάχρονου αγοριού, αφότου το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ρωτήσει εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο χαρτοόμισμα από επιτραπέζιο παιχνίδι σε ένα κατάστημα σε χωριό της Ελβετίας.

Το ψεύτικο χαρτονόμισμα του ευρώ ήταν κινεζικό χαρτί- που χρησιμοποιούταν συμβολικά ως προσφορά σε κηδείες για να εξασφαλίσει ότι οι νεκροί θα έχουν μια ευτυχισμένη μετά θάνατον ζωή, σύμφωνα με την εφημερίδα Basler Zeitung (BaZ).

Το ανώνυμο αγόρι δεν κατηγορήθηκε για αδίκημα, αλλά το όνομά του θα αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία μέχρι τον Μάιο του 2032, σύμφωνα με πληροφορίες από το Guardian.com.

Τα συγκεκριμένα ψεύτικα χαρτονομίσματα είχαν διανεμηθεί στις αρχές Μαρτίου στο καρναβάλι της πόλης Sissach στη βόρεια περιοχή της Βασιλείας-Landschaft, όπου τα ελβετικά φράγκα είναι το επίσημο νόμισμα. Τα χαρτονομίσματα, τυπωμένα σε συνηθισμένο χαρτί και με μπλε κινεζικούς χαρακτήρες, είχαν παραληφθεί τότε από παιδιά.

Στα τέλη του Απριλίου, το 8χρονο αγόρι, ο 10χρονος αδερφός του και ένα κορίτσι επισκέφθηκαν ένα τοπικό κατάστημα του χωριού τους στο κοντινό Dietgen, όπου το μικρό αγόρι ρώτησε εάν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ψεύτικο χαρτονόμισμα.

Παρόλο που ήταν προφανές ότι το χαρτονόμισμα ήταν ψεύτικο, το προσωπικό του καταστήματος αισθάνθηκε την υποχρέωση να καλέσει την αστυνομία. “Είναι η πολιτική μας. Μας έδωσαν εντολή να το πράξουμε από τα κεντρικά γραφεία”, ανέφερε ο διευθυντής των καταστημάτων, Τάνια Τάουμαν.

Στις 28 Μαΐου, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τους γονείς του αγοριού και επισκέφθηκε το σπίτι τους την επόμενη μέρα.

Ο αστυνομικός έπρεπε να αποφασίσει εάν τα ψεύτικα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σκόπιμα από τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι , κατά την οποία κατασχέθηκαν τρία ψεύτικα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δύο των 20 ευρώ, πέντε των 10 ευρώ προκειμένου “να προληφθεί πιθανό έγκλημα στο μέλλον”, τόνισαν οι αρχές.

πηγή:news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις