«Το Καστελόριζο σηματοδοτεί την αξία της Ελλάδας μας»

Την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων εδώ και τώρα από την Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας, κυρώσεις που θα είναι οικονομικές και πολιτικής, επισημαίνει μιλώντας στην κάμερα του LawandOrder από το Καστελόριζο, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η κ. Βόζεμπεργκ, που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο ακριτικό νησί, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας, με τη νέα Navtex να έχει σημάνει για μια ακόμα φορά συναγερμό σε κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις, μίλησε για την κορύφωση των προκλήσεων από τον Ερντογάν, ασκώντας αυστηρή κριτική στην Ε.Ε., τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στην πράξη δεν έχουμε δει κυρώσεις. Αυτή τη στιγμή με την κορύφωση της επιθετικότητας του Ερντογάν, πιστεύουμε ότι πλέον οι κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν και να είναι οικονομικές και πολιτικές», ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «δεν αρκούν πλέον τα έγγραφα και οι καταδίκες επί χάρτου. Θέλουμε πράξεις, αποφάσεις και υλοποίηση εδώ και τώρα».

Σε ό,τι αφορά όσα βίωσε και είδε στο ακριτικό νησί, η κ. Βόζεμπεργκ καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να επισκεφτούν το Καστελόριζο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό νησί «που πρέπει όλοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, γιατί σε κάθε περίπτωση είναι αυτό που σηματοδοτεί την αξία της Ελλάδας μας».

Τέλος, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει ότι «αυτό που περιμένει ο Ερντογάν και κάποιοι που τον στηρίζουν, δηλαδή, το φόβο, στους Έλληνες δεν θα τον βρουν» και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα στον Έβρο και στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «η αφύπνιση, η εύλογη ανησυχία και κυρίως η θωράκιση για να υπερασπιστούμε αυτά που μας ανήκουν».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις