Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Lufthansa να παραιτηθεί από τα δικαιώματα προσγείωσης για έξι από τις 300 θέσεις που κατέχει η εταιρεία στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ως όρο για τη κρατική ενίσχυση

Το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa δεν μπόρεσε να εγκρίνει διάσωση ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό το πρίσμα των όρων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αεροπορικός όμιλος την Τετάρτη.

Ωστόσο, το εποπτικό συμβούλιο εξακολουθεί να θεωρεί το σχέδιο διάσωσης «ως τη μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη διατήρηση της φερεγγυότητας», δήλωσε η Lufthansa.

Ειδικότερα, το εποπτικό συμβούλιο αναμενόταν να συναντηθεί σήμερα για να υπογράψει τη συμφωνία διάσωσης, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Lufthansa να παραιτηθεί από τα δικαιώματα προσγείωσης για έξι από τις 300 θέσεις που κατέχει η εταιρεία στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου.

Μάλιστα, η Lufthansa σε αυτά τα αεροδρόμια έχει μερίδιο τα 2/3 της αγοράς.

Η Lufthansa είπε σε ανακοίνωση της ότι «οδηγήσει σε αποδυνάμωση» της λειτουργίας του κόμβου στα αεροδρόμια της χώρας της.

«Ο προκύπτων οικονομικός αντίκτυπος στην εταιρεία και στην προγραμματισμένη αποπληρωμή των μέτρων σταθεροποίησης, καθώς και πιθανά εναλλακτικά σενάρια, πρέπει να αναλυθούν εντατικά», δήλωσε η Lufthansa.

Ωστόσο, το εποπτικό συμβούλιο εξακολουθεί να θεωρεί το σχέδιο διάσωσης «ως τη μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη διατήρηση της φερεγγυότητας», δήλωσε η Lufthansa

πηγήNewmoney.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις