Τραμπ: Απίστευτο το γεγονός- Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από αμερικανικό έδαφος – Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο, πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ελον Μασκ απογειώθηκε

«3, 2, 1, 0… απογείωση!», οι λέξεις που ηχούν πριν από την ιστορική στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείεας Space X του Έλον Μασκ. Το γεγονός αποτελεί πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το βίντεο από την εκτόξευση να  κόβει την ανάσα και το παραλήρημα ενθουσιασμού να είναι εμφανές στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA. Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εταρεία SpaceX του επιχειρηματία Έλον Μασκ έφερε σε πέρας την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η πρώτη απόπειρα, την περασμένη Τετάρτη, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ακύρωσαν την αντίστροφη μέτρηση μόλις 17 λεπτά πριν ανάψουν οι κινητήρες του πυραύλου Falcon 9 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις