Εντός του Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργεί το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ατμοσφαιρική επιβάρυνση του Βόλου. Το παραπάνω ανακοίνωσε ο καθηγητής του Τμήματος, Γιώργος Σαχαρίδης, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ.

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ξεκίνησε τις μετρήσεις του στα τέλη Μαρτίου του 2019, εγκαθιστώντας δίκτυο δώδεκα σταθμών στο πολεοδομικό συγκρότημα. Οι μετρήσεις θα διεξάγονταν σε διάστημα ενός έτους, το οποίο πέρασε, οπότε σύντομα, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Σαχαρίδη, αναμένεται η ανακοίνωση των συμπερασμάτων.

Εκείνο που έγινε, πάντως, αισθητό αμέσως μετά την επιβολή του lockdown, ήταν ότι η ατμοσφαιρική επιβάρυνση στο κέντρο του Βόλου, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 70% και μάλιστα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Βόλου και την κλινική Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν, περιλαμβάνουν όχι μόνο τις μετρήσεις ανά μήνα, αλλά και τον εντοπισμό των πιθανών πηγών ρύπανσης και στην συνέχεια η συσχέτιση των ποσοστών με τα αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία.

«Εργαζόμαστε πολύ προσεκτικά, διότι θέλουμε τα νούμερα να είναι ξεκάθαρα, συγκεκριμένα και να μην επιδέχονται αμφισβήτησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Σαχαρίδης στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις