Σε σοβαρή καταγγελία για τα πεπραγμένα στη ΣΚΟΕ και την αδιαφορία που επειδυκνύει για το αν οι σκοπευτές των σωματείων ταλαιπωρούνται, προχώρησε η Ενωτική Κίνηση για την ΣΚΟΕ.

 

Νέα σοβαρά προβλήματα στην εσωτερική λειτουργία της ΣΚΟΕ και ταλαιπωρία αθλητών.

Νέα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το «5ου Κυπέλλου Σκοποβολής IPSC Όπλων Χειρός για αθλητές/τριες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας» και το «Σεμινάριο Δόκιμων Εθνικών Κριτών (RO) Σκοποβολής IPSC».

Το μεν πρώτο κοινοποιήθηκε στις 23/10 με προγραμματισμό για τις 01/11 και ακυρώθηκε στις 26/10, γεγονός που μάλλον δείχνει ότι η ΣΚΟΕ δεν έχει καταλάβει την κατάσταση συνεχής επιφυλακής στην οποία ζουν τα στελέχη των ΕΔ-ΣΑ τους τελευταίους μήνες σε σχέση με το γεγονός ότι η ΣΚΟΕ δεν έλαβε υπόψη ούτε τα μέτρα για τον COVID-19 (με τον χάρτη του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε την ίδια ημερομηνία). Το τραγικότερο όλων είναι ότι ο αγώνας είχε καθορισθεί να οργανωθεί από ένα σύλλογο εντελώς ξαφνικά, ο οποίος φιλοξενείται στο συγκεκριμένο σκοπευτήριο (μετά από συζήτηση 6 συλλόγων της ευρύτερης περιοχής) και τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν για έργα υποδομής στο σκοπευτήριο. Η ΣΚΟΕ τα είχε υπόψη της αυτά όταν είχε εκδώσει την εγκύκλιο των αγώνων?

Το δε Σεμινάριο Κριτών κοινοποιήθηκε στις 19/10 με ημερομηνία διεξαγωγής στις 30/10 και 01/11, με καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων τις 26/10 και πληρωμής παράβολου συμμετοχής στις 29/10. Εδώ θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι παρότι οι Σύλλογοι και η ΣΚΟΕ γενικότερα έχουν ανάγκη κριτών, οι συμμετέχοντες εθελοντικά θα πρέπει όχι μόνο να πληρώσουν τα 50€ που είναι το παράβολο, αλλά και τις φωτοτυπίες (όπως αναγράφεται και στην σχετική εγκύκλιο) αλλά και από ανεπίσημες πληροφορίες για πρώτη φορά δεν θα δοθεί και το αντίστοιχο μπλουζάκι κριτή σε όσους αποφοιτήσουν.

Δεν λαμβάνεται υπόψη λοιπόν ούτε η οικονομική κρίση (θα πρέπει να υπολογιστούν και τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής των 2 ημερών), ούτε ο εθελοντισμός των αθλητών που θέλουν να προσφέρουν στο σύλλογο τους. Ορθά λοιπόν αναρωτιόμαστε τι θα γίνουν όλα τα έσοδα (1500€ από τις συμμετοχές) και ποιο είναι το κόστος διοργάνωσης που δεν επιτρέπει στην ΣΚΟΕ ούτε φωτοτυπίες να δώσει στους δόκιμους κριτές.

Τέλος θα πρέπει επίσης να τονιστεί και το γεγονός ότι και οι δύο παραπάνω δραστηριότητες της ΣΚΟΕ συμπίπτουν ίσως «τυχαία» και με την διοργάνωση του ΕΛΠΣ αγώνα LEVEL II HANDGUN – THESSALONIKI OKTOBERFEST 2020 (01/11/2020), που ίσως θα προκαλούσαν «διαρροή» αθλητών.

Ευελπιστούμε στο προσεχές μέλλον η ΣΚΟΕ να μην επαναλάβει τέτοια ατοπήματα τα οποία είναι εις βάρος της διαφάνειας και αξιοπιστίας της ομοσπονδίας.

Σ.Π

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις