Γίνεται λόγος για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς άλλοι κλάδοι (Αστυνομικοί, Λιμενικοί), λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα
Για απροθυμία να προωθηθούν ρυθμίσεις που θα λύνεται το πρόβλημα της υπερωριακής απασχόλησης των στρατιωτικών και των νυκτερινών, καταγγέλλουν οι Ενώσεις στρατιωτικών τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ταυτόχρονα, κάνουν λόγο για «λογική» δύο μέτρων και δύο σταθμών, δεδομένου ότι, ενώ άλλοι κλάδοι, όπως οι Αστυνομικοί, οι Λιμενικοί και άλλοι λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα, οι στρατιωτικοί δεν παίρνουν.

Πολύ περισσότερο, υπογραμμίζουν ότι από την πίσω πόρτα προωθείται η καταστρατήγηση των σχετικών νόμων του ωραρίου για τους στρατιωτικούς, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, ειδικά το τελευταίο διάστημα σηκώνουν υπέρμετρο βάρος λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, του Μεταναστευτικού, κ.ο.κ.

«Το θεσμοθετημένο ωράριο καταστρατηγείται διαρκώς και με πλήθος τρόπων και εφευρημάτων, τα οποία εφευρήματα δεν αποζημιώνονται», σημειώνει χαρακτηριστικά η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αφού, επίσης, υπενθυμίζει ότι «το θεσμοθετημένο επίσημο ωράριο στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ και δεν έχει καταργηθεί», τονίζει ότι «η οιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης της διαρκώς επικαλεσθείσας ελαστικοποίησης του ωραρίου των στρατιωτικών, θα μας βρει απέναντι, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια επαναφοράς του εργασιακού Μεσαίωνα».

Παρατηρεί, δε, ότι «οι απασχολήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί (κυρίως επειδή έχουν εμπλουτιστεί με άσχετες εξωϋπηρεσιακές απασχολήσεις), ενώ το προσωπικό είναι, πλέον και λιγότερο και πιο καταπονημένο και με μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας».

Η ΠΟΕΣ, επιπλέον, κάνει λόγο για «α λα καρτ εφαρμογή» ακόμα και της υπάρχουσας νομοθεσίας, αφού, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας (ΕΛΑΣ και ΠΣ) και το ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, χορηγείται ειδική αποζημίωση για την εργασία τους πέραν των πέντε ημερών την εβδομάδα, αλλά όχι στους Έλληνες στρατιωτικούς, που και αυτοί εργάζονται πέραν των πέντε ημερών την εβδομάδα».

Η Ομοσπονδία, ακόμα, διαμαρτύρεται διότι, από απάντηση που έδωσε ο Θ.Σκυλακάκης στη Βουλή, «σε μια έκρηξη ειλικρίνειας γνωστοποιεί στους στρατιωτικούς ότι δεν τίθεται ζήτημα θέσπισης ειδικής υπερωριακής αποζημίωσης».

Τέλος, αφού τονίζει ότι «οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι τα παιδιά για τα θελήματα, ούτε σύγχρονοι είλωτες για να εργάζονται δωρεάν», σημειώνει ότι τώρα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή, «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργηθεί το πλαίσιο αναγνώρισης και αποζημίωσης της υπερωριακής αποζημίωσης» ειδικά «για την πολύπαθη νυκτερινή αποζημίωση».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις