Νέα επικοινωνία του Χρήστου Μπουκώρου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Νέα επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προκειμένου αυτή τη φορά να ζητήσει την επίσπευση ικανοποίησης του αιτήματος του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη για παροχή αναπνευστήρων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπως και στις προηγούμενες επικοινωνίες, δεσμεύτηκε ότι το αίτημα για παροχή πέντε φορητών αναπνευστήρων θα ικανοποιηθεί άμεσα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο αίτημα του Νοσοκομείου Βόλου για υλικοτεχνική υποδομή. Ο βουλευτής ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση την ηγεσία του υπουργείου.

Οι ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Σχετικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διαβεβαίωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι τέσσερις νέες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν στο Αχιλλοπούλειο για τις ανάγκες της πανδημίας μονιμοποιούνται και θα ενταχθούν στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το Νοσοκομείο Βόλου θα διαθέτει πλέον αυξημένο αριθμό ΜΕΘ και με την ένταξή τους στο οργανόγραμμα δίνεται η δυνατότητα για πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντατικής ιατρικής.

Οι προσλήψεις γιατρών

Τη Δευτέρα, εξάλλου, ορκίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία δύο παθολόγοι γιατροί, των οποίων η εξέταση των φακέλων ολοκληρώθηκε, ενώ την ίδια ημέρα υπογράφεται η πρώτη σύμβαση με ιδιώτη γιατρό γενικής ιατρικής, στο πλαίσιο της τροπολογίας που ψηφίστηκε την προηγούμενη Τρίτη.

Επίσης, είναι δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι θα εξεταστούν τάχιστα δύο ακόμη φάκελοι γιατρών (παθολόγου και ακτινολόγου) που βρίσκονται σε διαδικασία αναπομπής και επιπλέον εντός των ημερών θα προσληφθούν ακόμη 13 νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Βόλου ως επικουρικό προσωπικό με διετή σύμβαση εργασίας.

Μετά τις εξελίξεις ο Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε: «Η δύσκολη μάχη με τον ύπουλο εχθρό συνεχίζεται με όλα τα μέσα και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει στρέψει την προσοχή της με πολύ έντονο τρόπο στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο δέχεται τεράστια πίεση και το προσωπικό του καταβάλει πραγματικά ηρωικές προσπάθειες».

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις