Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πρέπει να σπεύσουν να το διεκδικήσουν

76

Οι αιτήσεις στο σύστημα Εργάνη που οφείλουν να υποβάλλουν για τις αναστολές σύμβασης Ιουλίου εργοδότες και εργαζόμενοι. Τι ισχύει για όσους τέθηκαν για πρώτη φορά σε αναστολή σύμβασης. Χρονοδιαγράμματα για τον μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Έως τις 24 Αυγούστου έχουν το περιθώριο να γνωστοποιήσουν προς το σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, την αναστολή συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του μέτρου εντός του Ιουλίου. Αντίστοιχα, και μόνο για τις αναστολές του προηγούμενου μήνα, οι εργαζόμενοι έχουν δυνατότητα υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως και τις 25 Αυγούστου.

Βάσει των οδηγιών του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του Ιουλίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, μετά τη δήλωση της αναστολής από την επιχείρηση. Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις τελούσαν σε αναστολή νωρίτερα και απλώς παρατάθηκε η αναστολή για τον Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση.

πηγή:Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like