Νέα Διοίκηση απέκτησε το Γηροκομείο Βόλου με Πρόεδρο και πάλι τον κ. Π. Πάνο, ο οποίος όπως και σε προηγούμενη εκλογική διαδικασία, δήλωνε δημόσια ότι δεν θα είναι υποψήψιος και τελικά αυτοπροτασσόταν, όπως συνέβη και προχθές.

Στις προηγούμενες εκλογές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, φορέας εποπτείας του Γηροκομείου, είχε προτείνει δύο προσωπικότητες στο 5 μελές ΔΣ του Γηροκομείου και τα άλλα τρία μέλη της Διοίκησης, προέρχονταν από το Σωματείο του Γηροκομείου.

Τότε τα τρία μέλη του Σωματείου, είχαν υπερψηφίσει τις υποψηφιότητες που πρότεινε η Περιφέρεια και εξελέγησαν Πρόεδρος ο κ.Π. Πάνος και Αντιπρόεδρος ο κ. Ευθ. Ζιγγιρίδης.

Στις προχθεσινές εκλογές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέμενε την ίδια στάση από το Σωματείο στο πλαίσιο της αρμονικής συνεργασίας, δηλαδή τα τρία μέλη του να υπερψηφίσουν τις προσωπικότητες που όρισε η ίδια στη Διοίκηση, τον κ. Ευθ. Ζιγγιρίδη ο οποίος προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου και τον κ. Λευτ. Σολιδάκη.

Τα τρία μέλη του Σωματείου, οι κ.κ. Π. Πάνος, Ιωάννα Νεστορίδου και Αφροδίτη Πουρναράκη, μετέβαλαν με πρωτοφανή τρόπο τη στάση του Σωματείου και αντί να υπερψηφιστεί, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, ο προτεινόμενος Πρόεδρος από την Περιφέρεια, εν προκειμένω ο κ. Ζιγγιρίδης (μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος), αυτοπροτάθηκε ο κ. Π. Πάνος, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος μόνο με τις ψήφους των μελών του Σωματείου. Η υποψηφιότητα του κ. Ζιγγιρίδη έλαβε δύο ψήφους (Ζιγγιρίδης, Σολιδάκης).

Για τις υπόλοιπες θέσεις, υπήρξε ομοφωνία στην εκλογή με τους ορισμένους από την Περιφέρεια να μην συμμετέχουν σε διεκδίκηση θέσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή και με γνωστή την πολεμική που υπάρχει μεταξύ του κ. Πάνου και του Δήμου Βόλου και τις εκατέρωθεν αντιπαραθεσεις του Αχ. Μπέου με τον Πρόεδρο του Γηροκομείου για τον τρόπο που γίνεται η Διοίκηση και οικονομική διαχείριση του Ιδρύματος, τους οικονομικούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη, τις καταγγελίες στην Εισαγγελία, τους Επιθεωρητές, την δικαστική διερεύνηση υποθέσεων κ.λπ, η απόφαση του Προέδρου κ. Πάνου να αλλάξει στάση έναντι της Περιφέρεαις και να βρεθεί απέναντι στην υποψηφιότητα Ζιγγιρίδη, φαίνεται να δημιουργεί νέο μέτωπο με θεσμικό φορέα και να απομονώνει περαιτέρω το ίδρυμα, περιορίζοντάς το σε ένα περιβάλλον πέριξ του Προέδρου.

Και όλα αυτά με σοβαρή εκκρεμότητα – προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το κύρος των εκλογών στο Σωματείο, εκλογές από τις οποίες προήλθαν τα τρία μέλη στη Διοίκηση του Ιδρύματος. Η διαδικασία έχει προσβληθεί ως προς το τυπικό μέρος και τη νομιμότητά της από μέλη του Σωματείου που διαγράφτηκαν, από τη μη σύγκληση συνέλευσης για τις εκλογές κ.α.

Τα ασφαλιστικά μέτρα και η αγωγή διαγραφέντων έχει προσδιοριστεί να δικαστούν τον προσεχή Σεπτέμβριο με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το κύρος των εκλογών, την ανάδειξη υποψηφίων στο ΔΣ του Γηροκομείου και εν τέλει την εκλογή τους στο Προεδρείο του Γηροκομείου προχθές αν και γνώριζαν όλες τις εκκρεμμότητες.

Σε όσους επικαλούνται, για διάφορους λόγους, πως ενεργούν στο όνομα και για το … καλό και το συμφέρον του Φιλανθρωπικού Σωματείου, τόσο ο Δήμος Βόλου όσο και η Περιφέρεια, φέρεται να επιλέγουν διαφορετική προσέγγιση εκτιμώντας πως για να σταματήσουν οι καταγγελίες για αδιαφανή διοίκηση, οικονομικές ατασθαλίες (π.χ. υπόμνημα προηγούμενης Ταμία), η Διοίκηση του Ιδρύματος για την εξομάλυνση της κατάστασης, πρέπει να γίνει από προσωπικότητες εκτός Σωματείου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η στάση των κ.κ. Ζιγγιρίδη και Σολιδάκη να μην παραιτηθούν από το ΔΣ και να καταπέσει η νέα Διοίκηση μέχρι τον ορισμό νέων προσωπικοτήτων από την Περιφέρεια, υποδηλώνει πως η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί να θέσει σε ομηρία το ίδρυμα καθώς η απουσία Διοίκησης στην παρούσα φάση δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της δομής, τους εργαζόμενους και τα ηλικιωμένα άτομα που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Βόλου.

 

Παύλος Πάνος: Δεν μπορώ να είμαι ξανά πρόεδρος

Δεν θα συνεχίσει στην προεδρεία του Γηροκομείου Βόλου, ο μέχρι σήμερα πρόεδρός της κ. Παύλος Πάνος, όπως ανέφερε μιλώντας πριν ένα μήνα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημ. Καρεκλίδη.

«Δεν μπορώ να είμαι ξανά πρόεδρος και για οικογενειακούς λόγους. Έχω χάσει τρία άτομα της οικογένειάς μου αυτά τα χρόνια, ενώ στα παιδάκια μου και τη σύντροφό μου χρωστάω πολύτιμο χρόνο που τους τον έχω κλέψει. Όμως, θα είμαι δίπλα σε όποιον έχει μεράκι και αγάπη να συνεχίσει αυτό το έργο. Το ίδρυμα έχει πολλή αγάπη να του δώσει», δήλωσε τέλος κ. Πάνος, γράφοντας το δικό του φινάλε στη διοίκηση του Γηροκομείου.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις