Åìâïëéáóìüò óå öáñìáêåßï áôüìïõ ðïõ áíïßêåé óå åõðáèÞ ïìÜäá,ìå ôï áíôéãñéðéêü åìâüëéï êáé ôï åìâüëéï ãéá ôïí ðíåõìïíéüêïêï, ÔåôÜñôç 11 Íïåìâñßïõ 2020 (EUROKINISSI/ ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

«Επιδημία» καταγγελιών για αναβολές εμβολιασμού υγειονομικών σε νοσοκομεία της επαρχίας

158

Σωρεία καταγγελιών έχουν γίνει και αφορούν νοσοκομεία της 5ης και 6ης ΥΠΕ (Δυτική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία) καθώς όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί ενημέρωθηκαν σήμερα πως ο εμβολιασμός τους που ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα στις 4 Ιανουαρίου, αναβάλλεται, χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία. Τι απαντούν οι διοικητές 5ης και 6ης ΥΠΕ

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν οι αναστολές, οι αναβολές και οι ακυρώσεις

προγραμματισμένων εμβολιασμών σε υγειονομικούς στα νοσοκομεία της επαρχίας, στο βαθμό που ευσταθεί η πλειάδα των καταγγελιών που γίνονται τις τελευταίες ώρες.

Δυτική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία

Ειδικότερα σωρεία καταγγελιών έχουν γίνει και αφορούν νοσοκομεία της 5ης και 6ης υγειονομικής περιφέρειας (Δυτική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία) καθώς όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί ενημέρωθηκαν σήμερα πως ο εμβολιασμός τους που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 4 Ιανουαρίου, αναβάλλεται, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

Οι καταγγελίες αυτές τις οποίες έχει κάνει ευρύτερα γνωστές μέσω twitter o γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου αφορούν νοσοκομεία στους νομούς Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, το Μεσολόγγι, τη Χαλκίδα κλπ.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα ανάλογη καταγγελία είχε δημοσιοποιηθεί στο e-thessalia.gr για το νοσοκομείο του Βόλου. Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης, υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί του προσωπικού του νοσοκομείου του Βόλου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα βάσει προγραμματισμού.

Χάος

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα e-thessalia.gr, o εμβολιασμός των υγειονομικών στο νοσοκομείο του Βόλου ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα ωστόσο αναβλήθηκε καθώς δεν θα σταλθούν την Κυριακή τα εμβόλια, σύμφωνα με την ενημέρωση του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Παπαγεωργίου. Η απόφαση αφορά επίσης τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί.

Μάλιστα η ιστοσελίδα κάνει λόγο για «χάος» με την οργάνωση του εμβολιασμού στη Στερεά Ελλάδα. Ενώ στο νοσοκομείο του Βόλου ήδη η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών.

Αναμένουν οδηγίες

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα www.arcadiaportal.gr αναβάλλεται για μία εβδομάδα ο εμβολιασμός των υγειονομικών του Παναρκαδικού νοσοκομείου ο οποίος επίσης ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα στις 4 Ιανουαρίου.

Μάλιστα η τοπική ιστοσελίδα www.apokalypseis.com παρουσιάζει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο «επειτα από προφορική επικοινωνία της 6ης ΥΠΕ δεν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός την Δευτέρα 4.1.2021 άρα δεν ισχύουν και τα ραντεβού. Αναμένονται νεότερες οδηγίες . Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Εκ της Διοικήσεως…».

Μπάχαλο

Η ακύρωση του εμβολιασμού αφορά τις περιοχές των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.  Γιατροί των περιοχών που μίλησαν στο apokalypseis.com έκαναν λόγο για μεγάλη αναστάτωση στις νοσηλευτικές μονάδες και στο ιατρικό προσωπικό καθώς ήσαν όλα έτοιμα για τον εμβολιασμό της ερχόμενης Δευτέρας, ενώ μίλησαν και για «πρωτοφανές μπάχαλο».

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Καρδέλης, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας υποστηρίζει ότι δεν αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί και πως ξεκινούν τη Δευτέρα σε οκτώ νοσοκομεία της περιφέρειάς του, ανάμεσά τους ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Θεοδωρής Λαπαναϊτης

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like