Το Law and Order έγινε παραλήπτης «επισημάνσεων» διπλωματικών κύκλων, σύμφωνα με τους οποίους, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι υπάλληλοι και κυρίως όσοι υπηρετούν σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ), καλούνται να πληρώσουν για το τεστ οι ίδιοι.

Δεδομένου ότι πολλές ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό καταγράφουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού, εύλογα γεννάται το ερώτημα κατά πόσον το υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Το Law and Order έγινε παραλήπτης «επισημάνσεων» διπλωματικών κύκλων, σύμφωνα με τους οποίους, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι υπάλληλοι και κυρίως όσοι υπηρετούν σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ), καλούνται να πληρώσουν για το τεστ από την τσέπη τους.

Στις χώρες της ΕΕ έχουν ασφάλιση, αλλά ένα σημαντικό μέρος των εξόδων για την υγειονομική – φαρμακευτική περίθαλψή τους, επίσης καλούνται να το καταβάλλουν τα ίδια τα μέλη των διπλωματικών αποστολών.

Ομως, στην περίπτωση των «τρίτων χωρών», εκτός Ε.Ε. δηλαδή, το πρόβλημα είναι σημαντικό. Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωμάτες, πάγιο αίτημα όλων των κλάδων των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, ήταν να ρυθμιστεί αυτό το θέμα. Κάτι, ωστόσο, που δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Με αφορμή, πάντως, την εκδήλωση της επιδημίας του κορονοϊού, το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε κάποια μέτρα, ούτως ώστε οι πρεσβείες να καταβάλλουν κάποια ποσά για την υγειονομική περίθαλψη των μελών τους.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν οι ίδιοι διπλωμάτες, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πρεσβείες δεν διαθέτουν κονδύλια για να καλύψουν τα έξοδά τους. Πόσο μάλλον για την υγειονομική – φαρμακευτική περίθαλψη των μελών τους.

Το αίτημα αυτό είχαν εγείρει οι κλάδοι του υπουργείου Εξωτερικών εδώ και χρόνια, αφού παρατηρείτο το φαινόμενο οι κατά τόπους υπάλληλοί τους να πληρώνουν από την τσέπη τους για υγειονομική – φαρμακευτική περίθαλψη, και να παίρνουν -αν τα έπαιρναν ποτέ- τα χρήματα πίσω μετά από … χρόνια.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις