Υδροπονική καλλιέργεια και στον Πύργο

Κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος που είχε διαμορφώσει μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση με πλήρη εξοπλισμό για καλλιέργεια εσωτερικού τύπου, καλλιεργούσε χασισόδεντρα στην κατοικία του στην Ρόδο ένας νεαρός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει στοιχεία για τον καλλιεργητή και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν το εργαστήριο στο οποίο καλλιεργούσε τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 εκατοστών. Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 494,2 γραμμαρίων.

Άλλα 5,1 γραμμάρια έκρυβε ο δράστης μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και κατασχέθηκε, όπως και μετρητά ύψους 11.600 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών! Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στο εξοχικό στον Πύργο καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη

Η μικροποσότητα κάνναβης που είχε πάνω του ένας Έλληνας, όταν του έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχή του Πύργου Ηλείας, οδήγησε στην σύλληψή του και στην αποκάλυψη του εργαστηρίου για την καλλιέργεια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο που είχε στήσει στο… κλιμακοστάσιο του εξοχικού του! Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το σπίτι που είχε «ντύσει» με νάιλον, ο δράστης είχε τοποθετήσει ειδικό λαμπτήρα για την ανάπτυξη και την φωτοσύνθεση των εννέα δενδρυλλίων ύψους άνω του ενός μέτρου, που καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικές γλάστρες!

Στον ίδιο χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη δυο τμήματα από χασισόδεντρα, 47 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και 340 γραμμάρια φύλλα ανάμικτα με «φούντες» κάνναβης που ήταν απλωμένα για αποξήρανση. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις