Ο Ανδρέας Ξανθός καλεί τον Βασίλη Κικίλια να εξαλείψει τις «σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας», ενώ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αποδίδει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με δημοσιεύματα για «αδιαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας». Για κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση της πανδημίας, κάνει λόγο από την πλευρά της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων (Βήμα της Κυριακής και Κυριακάτικη Δημοκρατία) που αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ελλιπή στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα κρούσματα, τη διασπορά του ιού, με συνέπεια κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και την υγεία των πολιτών ενδεχομένως να ελήφθησαν με βάση εσφαλμένη ή ελλιπή πληροφόρηση», ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Ξανθός ζητά απαντήσεις σχετικά για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας προκειμένου να «εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επαναδιατυπώνει το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «αυτή η άρνηση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης».

Επίκαιρη ερώτηση της Φ. Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

«Είναι πια ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη προετοιμασίας και την καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού, που οδήγησαν στο επιθετικό δεύτερο κύμα της πανδημίας, την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και στο νέο επώδυνο lockdown. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε ότι επί πολλούς μήνες -και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις- η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας -παρά τις συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις που καταθέσαμε.

Οι νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID-19 προήλθαν κυρίως από δωρεές και από μετατροπή άλλων χώρων των δημοσίων νοσοκομείων σε ΜΕΘ εκτάκτου ανάγκης. Ενώ οι προκηρύξεις για τη στελέχωσή τους έγιναν μόλις τον Νοέμβριο με μεγάλη καθυστέρηση. Τα νοσοκομεία αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας και ανικανότητας, είναι τα τραγικά φαινόμενα που παρουσιάσθηκαν ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και όλη τη Βόρεια Ελλάδα» αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις