«Καμία κύρωση δεν θα αναγκάσει ποτέ την Τουρκία να συμβιβαστεί από τα εθνικά δίκαιά της περιλαμβανομένου του Καστελλόριζου ή των 10 ναυτικών μιλίων του εναέριου χώρου»

Επίθεση-απάντηση σε ανάρτηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, έκανε προ μιας ώρας το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Εμμέσως πλην σαφώς, μάλιστα, «προειδοποιεί» την Ελλάδα να δεχτεί προτού να είναι αργά να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δίχως όρους.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση σημερινού άρθρου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε αθηναϊκή εφημερίδα, με τίτλο: «Οι προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μια νέα Γιάλτα», το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, απάντησε:

«Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και θέλει να προκαλέσει ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία, βασισμένες στις μαξιμαλιστικές και παράνομες απαιτήσεις για τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα. Καμία κύρωση δεν θα αναγκάσει ποτέ την Τουρκία να συμβιβαστεί (σ.σ. να υποχωρήσει) από τα εθνικά δίκαιά της περιλαμβανομένου του Καστελλόριζου ή των 10 ναυτικών μιλίων του εναέριου χώρου. Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί τον δίχως όρους διάλογο με την Τουρκία, το συντομότερο δυνατόν προτού να ναι αργά».

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «απαντάει» στην Ελλάδα μέσω twitter.

Πέραν του κλαυσίγελου, βέβαια, που προκαλεί αυτή η πρακτική, το περιεχόμενο της τουρκικής απάντησης ουδέν περιθώριο αισιοδοξίας αφήνει.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την απροθυμία πολλών μελών της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθίσταται για μια ακόμη φορά εμφανής η πρόθεση να συρθεί η Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης χωρίς ατζέντα.

Προθέσεις, βεβαίως, που ευνοούνται από τις κατά καιρούς δηλώσεις ορισμένων παραγόντων περί συνεκμετάλλευσης και kazan-kazan (win-win) συμφωνιών με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις