Η επίτροπος υπογράμμισε ότι το εμβόλιο που θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα διατεθεί απευθείας και στα 27 κράτη μέλη της ένωσης

Για σύναψη συμφωνίας με έξι φαρμακευτικές εταιρείες για την παρασκευή εμβολίων κατά του Covid -19 με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή προανήγγειλε η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου, στα μέλη της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Η επίτροπος υπογράμμισε ότι το εμβόλιο που θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα διατεθεί απευθείας και στα 27 κράτη μέλη της ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η συμφωνία με την Pfizer. Οι φαρμακευτικές εταιρίες με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει ήδη συμφωνίες ή αναμένεται να συνάψει είναι οι: Astra Zeneca, Johnson & Johnson, Sanofi, Pfizer, CureVac και Moderna.

«Η Στρατηγική για τα εμβόλια περιλαμβάνει και τα 27 κράτη – μέλη. Τους τελευταίους 6 μήνες διαπραγματεύομαι και από κοινού και εκ μέρους κρατών μελών με μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών. (…) Εχω ήδη υπογράψει συμβόλαια με την Astra Zeneca, την Johnson & Johnson και την Sanofi. Ετοιμάζομαι εντός των ημερών να υπογράψω συμφωνία με την Pfizer. Είμαστε στο τέλος των διαπραγματεύσεων με την CureVac και είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Moderna. Αυτή η στρατηγική επέτρεψε στα κράτη – μέλη να είναι συντονισμένα και να διαπραγματεύονται όλα μαζί. Όταν υπάρξει αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη. Ο τελικός έλεγχος θα γίνει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων» ανέφερε η Επίτροπος.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις