Μηνύματα με αφορμή την πρεμιέρα των πανελληνίων εξετάσεων:

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδης

Έζησες δεκατρία χρόνια μέσα σε μία αγαπημένη κοινωνία. Έζησες σε μία κοινωνία χαράς, πνεύματος, πολιτισμού, ανθρωπισμού, έμπνευσης, προσπάθειας και αγώνα. Δεκατρία χρόνια μέσα στην αγαπημένη σχολική κοινωνία πέρασαν. Σε γέμισαν γνώσεις, εμπειρίες, παιδεία. Με συνέπεια σε οδήγησαν σε δρόμους πρωτόγνωρους, δρόμους ζωής, δρόμους αρετής, δρόμους που σε οδηγούν στο γοητευτικό αύριο. Και τώρα παίζεις στην τελευταία πράξη του δεκατριάχρονου αγώνα σου για τη συμμετοχή σου σ’ αυτό το γοητευτικό αύριο. Και όλα είναι διαφορετικά από το χτες. Ζεις περίεργες καταστάσεις πού κανένας συμμαθητής σου τα προηγούμενα χρόνια δεν έζησε. Πριν λίγο, αναγκάστηκες μέχρι και να μείνεις μακριά από τον παράδεισό σου, το σχολείο. Οι καθηγητές σου σε βοήθησαν να μην αποκοπείς απ’ αυτόν τον παράδεισο της γνώσης και της παιδείας. Οι γονείς σου σε ενθάρρυναν να αγωνιστείς ακόμη περισσότερο σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα ενός άγνωστου και ύπουλου εχθρού που σε έκανε να παγώσεις και να προβληματιστείς, να αλλάξεις τις συνήθειάς σου και έστω και για λίγο να πάρεις το μυαλό σου από τους στόχους και τα όνειρά σου. Άντεξες. Προστάτεψες τους γύρω σου, τροποποίησες της συνήθειές σου και προσηλώθηκες ξανά στην επίτευξη των στόχων και των ονείρων σου. Κα σήμερα ή αύριο, θα δώσεις τη μάχη σου. Μια μάχη ζωής για την οποία προετοιμάστηκες χρόνια τώρα. Δε φοβήθηκες Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες για ένα και μόνο λόγο. Επειδή αγωνίστηκες. Είχες συμμάχους τους καθηγητές σου, συμπαραστάτες τους γονείς σου και όπλα σου τα βιβλία. Όμως το ισχυρότερο όπλο σου ήταν η προσήλωσή στο στόχο και τα όνειρο. Στο στόχο σου για ένα λαμπρό αύριο και στο όνειρό σου για ένα καλύτερο μέλλον, όχι τόσο το δικό σου μέλλον αλλά για το μέλλον της κοινωνίας που σου χάρισε δεκατρία χρόνια γνώσεων, εμπειριών και παιδείας. Είσαι προετοιμασμένος, είσαι έτοιμος. Κι αν δεν καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου μ’ αυτό τον τρόπο, αυτά τα δεκατρία χρόνια στο σχολειό σου σου έμαθαν κι ότι υπάρχουν χίλιοι δρόμοι για να φτάσεις στο όνειρο. Αρκεί να είναι δρόμοι αρετής. Αγαπημένε μας μαθητή, αγαπημένη μας μαθήτρια, σου εύχομαι καλή επιτυχία. Όχι μόνο στις σημερινές σου εξετάσεις αλλά στην προσπάθειά σου για την πραγμάτωση του ονείρου σου.

 

Η ΟΕΒΕΜ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού αλλά οι μαθητές έδωσαν τον αγώνα τους με υπομονή και ωριμότητα.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η πρώτη δοκιμασία στο νέο στίβο της ζωής. Κλείνοντας τον κύκλο της μαθητικής ζωής, ανοίγετε έναν νέο κύκλο, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της φοιτητικής ζωής. Αντιμετωπίστε τις Πανελλήνιες εξετάσεις σαν μια ξεχωριστή εμπειρία με ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οι κόποι σας θα ανταμειφθούν και οι στόχοι σας θα πραγματοποιηθούν. Ανοίγει ένας νέος κύκλος γεμάτος προκλήσεις για το μέλλον!

Θερμές ευχές επίσης, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς που είναι δίπλα στους μαθητές, δίνοντας μαζί τους τον δικό τους αγώνα, στηρίζοντας τους ψυχολογικά και προετοιμαζοντας τους για μια επιτυχημένη συμμετοχή στις Πανελλαδικές!

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Οι τελειόφοιτες μαθήτριες και οι τελειόφοιτοι μαθητές των λυκείων του τόπου μας, στο τέλος αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, η οποία επηρεάστηκε και διαμορφώθηκε καθοριστικά από την πανδημία του  κορωναϊού, μπαίνουν στο τελικό στάδιο της επίπονης προσπάθειάς τους, σε αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλα τα παιδιά μας να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους. Θέλω, όμως, να τους υπενθυμίσω ότι σε αυτήν την κρίσιμη, αρχική περίοδο της ενηλικίωσής τους, οι εξετάσεις αυτές είναι η πρώτη σημαντική δοκιμασία, στην οποία καλούνται να ανταπεξέρθουν με επιτυχία, αλλά όχι η μοναδική, ούτε η τελευταία.

Στο όμορφο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους οι δρόμοι προς την επιτυχία που θα διανοιχτούν μπροστά τους, θα είναι πολλοί. Εύχομαι στα παιδιά μας να έχουν υγεία και πίστη στις δυνατότητές τους, για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να συμβάλλουν κι αυτά με τη σειρά τους στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο της κοινωνίας μας.

Αύριο το πρωί, λοιπόν, τους εύχομαι να προσέλθουν στον στίβο των εξετάσεων με απεριόριστη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν περίφημα!

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ ολόθερμα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, για τη δική τους συμβολή με τους αγωνιώδεις κόπους τους στην προσπάθεια αυτή των παιδιών μας!

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!!

-Ο-

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τη φύση τους ένας δύσκολος σταθμός στην πορεία των νέων προς το μέλλον και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Σίγουρα, όμως, δεν την κρίνει και δεν την καθορίζει απόλυτα. Είναι ακόμα ένας σταθμός σε μια πορεία ωρίμανσης.

Φέτος, οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν τη μοναδική ιδιαιτερότητα να γίνονται στη σκιά των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τα μέτρα για την πανδημία του Covid 19. Μπορεί οι συνθήκες αυτές να μην είναι οι ιδανικές για την εξεταστική διαδικασία, ωστόσο, είμαι βέβαιος πως οι νέες και οι νέοι της χώρας μας θα ανταποκριθούν και σε αυτήν την πρόκληση.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στη δοκιμασία των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ελπίζω η φετινή ιδιαιτερότητα να μη σας πτοήσει και η κοπιαστική προσπάθεια και αφοσίωση των τελευταίων μαθητικών σας χρόνων να καρποφορήσει με την εισαγωγή στις σχολές που ονειρεύεστε.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα για την προετοιμασία των μαθητών, όσο και στους γονείς για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που προσφέρουν στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Υποστηρίξατε τα παιδιά υπό συνθήκες διαφορετικές και αντίξοες. Οι πρωτόγνωρες αυτές αντιξοότητες, υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης των εκπαιδευτικών και της δωρεάν δημόσιας παιδείας, που φάνηκε ξανά πόσο πολύτιμη και σημαντική είναι για τον τόπο μας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονάχα μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά μια δοκιμασία ψυχραιμίας, σταθερότητας, και κουράγιου, εφόδια που είναι απαραίτητα στο στίβο της ζωής. Το μέλλον είναι μπροστά σας γεμάτο επιλογές. Σας καλεί να επιλέξετε την πορεία και τους στόχους σας και να έχετε πάντα στο νου πως με συνέπεια, δουλειά, υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρετε.

Σας έχουμε ανάγκη! Έχουμε ανάγκη η νέα γενιά να είναι πρωταγωνίστρια, με κριτική σκέψη, τόλμη και δημιουργικότητα, ώστε να πάρει τη σκυτάλη και να μας οδηγήσει σε ένα μέλλον καλύτερο.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

 

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (1ο ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑ.Λ. 2020)

Η Λυκειακή Επιτροπή Εξετάσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ενημερώνει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2020 που πρόκειται να εξεταστούν στο σχολείο μας, καθώς και τις οικογένειές τους, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ειδικά για ην πρώτη μέρα των εξετάσεων (Τρίτη 16/6/2020) οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο Εξεταστικό Κέντρο, το αργότερο μέχρι τις 07:40, ώστε να τοποθετηθούν στις αίθουσες  και να γίνει έγκαιρα η πρώτη ενημέρωση.

Να υπενθυμίσουμε εξάλλου (σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο) ότι οι υποψήφιοι:

  • Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ  επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
  • Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου, όμως για λόγους ασφαλείας, να προσκομίζουν κι ένα δεύτερο στοιχείο ταυτότητας (Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο).
  • Επίσης, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

Η προσέλευση στο σχολείο μας γίνεται με την αστική γραμμή 2 (προέκταση) η οποία θα τερματίζει στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος κατά τις ώρες άφιξης των υποψηφίων.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι το σχολικό κυλικείο παραμένει κλειστό και κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων οπότε οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους νερό ή αναψυκτικό (τα οποία επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης).

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων

Η Λυκειακή Επιτροπή Εξετάσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις