Ανήσυχοι από τα σμήνη ιπτάμενων κατσαρίδων οι οποίες ζουν σε τεράστιες αποικίες στο αποχευτετικό δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ και εξορμούν καθημερινά σε σπίτια και επιχειρήσεις, είναι πολλοί συμπολίτες οι οποίοι και διαμαρτύρονται για την κατάσταση τονίζοντας πως εγκυμονεί κινδύνους και για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση συμπολίτης, ο οποίος κάνει λόγο για αμέλεια της ΔΕΥΑΜΒ καθώς η απουσία απολυμάνσεων, οδήγησε σε αύξηση του πληθυσμού των κατσαρίδων.

Αναφέρει:

  Κύριε πρόδρε του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας!
Σας αποστέλω emails, τα οποία έχω ήδη αποστείλει βασικά στη ΔΕΥΑΜΒ -Βόλου και στην ΕΔΕΥΑ -Λάρισας, ( όπου ανήκει η πρώτη), αλλά μία αρχική μόνο απάντηση πήρα απο την ΕΔΕΥΑ (Λάρισας), όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τα εν λόγω emails. Όμως απο την καθ’ όλα αρμόδια για το εν λόγω αυτό ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα ΔΕΥΑΜΒ, σιγή ιχθύος.
Ως Ιατρικός Σύλλογος, θεωρητικά και πρακτικά είσαστε οι πλέον αρμόδιοι για θέματα υγείας στο νομό Μαγνησίας. Παρακαλώ ΑΜΕΣΑ επιληφθείτε του μείζονος προβλήματος των ιπάμενων τεράστιων κατσαρίδων μήκους 2,5 cm που έχουν ως ορμητήριο τις αποικίες που έχουν δημιουργηθεί/εξαπλωθεί σε όλο το Βόλο και την Ν Ιωνία, απο την αμέλεια της ΔΕΥΑΜΒ στο δικό της υπόγειο αποχετευτικό δίκτυο, ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ την ΔΕΥΑΜΒ να ενεργήσουν ΤΩΡΑ-ΑΜΕΣΑ κάνοντας απολυμάνσεις και απεντομώσεις σε όλα τα φρεάτια Βόλου και Ν Ιωνίας, τα οποία φρεάτια αποτελούν τις εξόδους των επικίνδυνων για μολυσματικές ασθένειες αυτών εντόμων.
Σε άλλο mail, αναφέρει:

Κύριοι!

 

Η ώρα τώρα που γράφω αυτό το email είναι 3:45 το πρωί- είμαστε ξύπνιοι τέτοια ώρα διότι κυνηγάμε να σκοτώσουμε τις κατσαρίδες-στούκας που έχουν εισέλθει στο σπίτι μας, ώστε να τις αποτρέψουμε να πάνε στα κρεββάτια και να μαγαρίσουν και μολύνουν τα παιδιά μας, που κοιμούνται. Δέν γίνεται να έχουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα κάθε βράδυ του καλοκαιριού και να κινδυνεύουμε απο μολυσματικές ασθένειες που πολύ πιθανόν να μεταφέρουν αυτά τα τεράστια ιπτάμενα έντομα αφού ζούν μεσα στα …… καταλαβαίνετε….
Και η ΔΕΥΑΜΒ να επιδεικνύει επί 5 χρόνια τώρα στο θέμα αυτό των κατσαρίδων (οι οποίες έχουν αποικήσει το υπόγειο αποχετευτικό σύστημα της πόλης μας) μία παθητικότητα, αποδίδοντας άνευ σοβαρότητας ένα αποτέλεσμα σε μία αιτία ξένη προς την πραγματική. Όλη η πόλη έχει το εν λόγω πρόβλημα- αλλά εγώ σας ενημερώνω ότι στην γειτονιά μου στη Νέα Ιωνία, που είναι στο μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο το περικλειόμενο από τις οδούς Κυρίλλου- Ελλησπόντου- Αδραμυττίου- Σάμου γίνεται ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ κατσαρίδες-στούκας.
Τώρα να κάνετε τα δέοντα – ΟΧΙ  ΑΥΡΙΟ …..

 

Χαίρετε!

Εδώ και 6 χρόνια περίπου, κάθε καλοκαίρι ανακγαζόμστε εμείς οι κάτοικοι του Βόλο και της Ν Ιωνίας να κλείνουμε πόρτες και παράθυρα- χωρίς να πετυχαίνουμε τον στόχο μας.

ΕΞΗΓΩ- ο λόγος είναι οι ιπτάμενες κατσαρίδες μήκους 2,5 εκατοστών εκάστη, οι οποίες έχοντας ως ορμητήριο το υπόγειο αποχετευτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, μόλις πέσει το σκοτάδι βγαίνουν απο το εν λόγω αποχετευτικό σύστημα και εισέρχονται σε σπίτια και διαμερίσματα, είτε απο τυχόν ανοικτό παράθυρο/πόρτα, είτε ακολουθώντας το οικιακό αποχετευτικό σύστημα, οπότε και εμφανίζονται στο χώλ, στην κουζίνα, στο WC κλπ. Επειδή αυτά τα έντομα ζούν  στο υπόγειο αποχετευτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, ‘οπου προφανώς έχουν δημιουργήσει τεράστιες πολυπληθείς αποικίες, είναι πολύ πιθανόν να αποτελούν φορείς μεταδοτικών λοιμωδών νόσων, παρακαλώ όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ – ΑΜΕΣΑ – ΑΜΕΣΑ στις κατάληλες εκείνες ενέργειες, ώστε να διεξαχθούν εκτεταμένες απολυμάσεις φρεατίων ή οτιδήποτε χρειάζεται για να εξαλείψει αυτό το αποκρουστικό αλλά και επικίνδυνο αυτό  φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στην πόλη μας.

Ενεργήσατε ΤΩΡΑ- ΑΜΕΣΑ. Το μείζον αυτό πρόβλημα  άπτεται της αρμοδιότητά σας και είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ δουλειά να το λύσεται ΑΜΕΣΑ- όχι του χρόνου.

 

Μετά τιμής

Δημότης αυτής της πόλης

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΥΑΜΒ ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες ψεκασμούς στα φρεάτια.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις