Προ ημερών ακούσαμε όλοι μια ηχογραφημένη συνομιλία που φερόταν να έχει γίνει (η παράνομη καταγραφή) από τον εμπειρογνώμονα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι,  αξιωματικό της πυροσβεστικής κ Λιότσο. Συνομιλητής φερόταν να είναι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, κ Β. Ματθαιόπουλος.

Στην καταγραφή ο ένας συνομιλών (Ματθαιόπουλος;) εκβίαζε και πίεζε τον εμπειρογνώμονα (Λιότσο;) αναφέροντάς του πως: του μεταφέρει εντολές πολιτικών, για να αλλάξει το πόρισμά του και να μην προσωποποιήσει τα γεγονότα.

 

Η παράνομη καταγραφή της συνομιλίας, δημοσιεύθηκε (τυχαία 😉 2 μόλις ημέρες πριν την επέτειο 2 ετών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι,   και έτυχε μιας τεράστιας προβολής από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, στερώντας από την αντιπολίτευση τη δυνατότητα να παρίσταται στο μνημόσυνο και την αποκάλυψη του μνημείου, που στήθηκε στη μνήμη των 102 νεκρών.

Αμέσως ξεκίνησε επίθεση κυβερνητικών στελεχών στην αντιπολίτευση, με την τότε Υ.Π.τ.Π (που αναφερόταν στην ηχογράφηση  ως εμπλεκόμενη στη συσκότιση) κ Γεροβασίλη,  να δίνει σειρά συνεντεύξεων και να υποβάλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να προστατευθεί.

Εχθές με δήλωσή του, διά του δικηγόρου του, ο Ματθαιόπουλος ανατρέπει όσα ακούγονται, και δήλωσε:

«δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι».

Εξάλλου, όπως συνέχισε, “η δήθεν παρέμβαση του προς τον εμπειρογνώμονα Λιότσο έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα”.

Και τώρα;

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις