Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω, συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση, όταν εκδηλώνονται αντιδράσεις για πολλές από τις αποφάσεις που παίρνει, αρκετές εκ των οποίων εν μέσω κορονοϊού. Και εκεί όπου δεν το κάνει, προσπαθεί με λεκτικούς ακροβατισμούς να μπαλώσει ό,τι δύναται.

Τώρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβεβαίωση εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας της πληροφορίας για ματαίωση της μεγάλης ελληνικής άσκησης, “Καταιγίς”, μετά από παρασκηνιακές διεργασίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι όλα αυτά έγιναν εξαιτίας του κορονοϊού.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι απολύτως διαφορετική, όπως είχε επισημάνει το Antinews, αμέσως όταν έγινε γνωστή η επιβεβαίωση της πληροφορίας περί ματαίωσης της άσκησης .

Τώρα, έρχεται ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος να επιβεβαιώσει ότι η άσκηση ματαιώθηκε κατόπιν παρέμβασης του μεγάρου Μαξίμου. Ο ίδιος, μάλιστα, εν μέσω λεκτικών ακροβασιών, προκειμένου να πείσει ότι ο λόγος της “αναβολής” της ήταν ο κορονοϊός και όχι η “μυστική διπλωματία”, έπεσε σε … λεκτικά σαρδάμ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι γίνονταν συνεννοήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, “το Βήμα”, ο Ν.Παναγιωτόπουλος είπε ότι η άσκηση “Καταιγίς” ήταν έτοιμη να γίνει, αλλά την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε.

“Η “Καταιγίδα” -εξήγησε- προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε, δεσμεύτηκαν οι ναυτικές ζώνες κατά τα προβλεπόμενα , πλην όμως, σε κάποια συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήξαμε στο να την αναβάλουμε για κάποιο χρονικό διάστημα , δεδομένου ότι έπρεπε να μπούμε σταδιακά στην αποκλιμάκωση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού”.

Και συνεχίζει: “Επειδή στην κυβέρνηση θέλουμε , αφενός να υπάρχει ένας συντονισμός όλων των φορέων, αλλά και επειδή υπήρχε η πρόταση από τους Τούρκους, από τον κ. Ακάρ συγκεκριμένα, σκεφθήκαμε να ελέγξουμε πολλαπλώς αυτό το σενάριο”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ωστόσο, αναφέρει για τη συνομιλία που είχε αρκετές εβδομάδες προτού η Αθήνα αποφασίσει τη ματαίωση της άσκησης: “Μου ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθεί η Maviί Vatan (σ.σ. Γαλάζια πατρίδα). Δεν μου είπε ότι περιμένω αμοιβαία να συμφωνήσουμε ότι δεν θα κάνετε και εσείς τη δική σας άσκηση “.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος νομίζει ότι απευθύνεται σε … ιθαγενείς, λέγοντας από τη μια ότι “υπήρχε πρόταση από τον Ακάρ”, από την άλλη ότι δεν του ζήτησε να ακυρώσει η Ελλάδα τη δική της άσκηση, και την τρίτη ότι για όλα φταίει ο κορονοϊός.

Έντιμο προς τους Έλληνες πολίτες είναι να λέγονται τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Πολύ περισσότερο, είναι χειρότερο να λέγονται ατάκες προς παραπλάνηση της κοινής γνώμης, από το να είχε το πολιτικό θάρρος και να έλεγε ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός ότι ήταν πολιτική επιλογή του μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι της ελληνοτουρκικής κόντρας. Κόντρα, που προκαλεί η ίδια η Άγκυρα.

Μπορεί, βέβαια, ο Ν.Παναγιωτόπουλος, με τα σαρδάμ του να δημιουργεί περισσότερο θόρυβο από όσα καλείται να διορθώσει, ωστόσο, αντίθετα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, οπισθοχωρεί από αποφάσεις που έχει λάβει, με ελαφρά και αθόρυβα πηδηματάκια.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν σε μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, φέρεται να πήρε πίσω το σχέδιό του για την κατάργηση της Διεύθυνσης Κύπρου (Α2) του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία προωθούσε με τον νέο “Οργανισμό” του υπουργείου του, και την συνένωσή της με τη Διεύθυνση Μεσανατολικών Υποθέσεων και τη Διεύθυνση Τουρκίας. Πάλι καλά. Φαίνεται ότι η αποκάλυψη του Antinews έπιασε τόπο

Βέβαια, ακόμα ο κ.Δένδιας δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την κατάργηση της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, την οποία συγχωνεύει με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας Προξενικών και θρησκευτικών Υποθέσεων (!), καθώς και με πλειάδα άλλων σχεδιασμών του βάσει του νέου “Οργανισμού” του υπουργείου Εξωτερικών

πηγή:antinews.gr http://www.antinews.gr/action.read/politiki/i-askisi-kataigis-to-louketo-tis-dieuthunsis-kuprou-sto-upeks-kai-oi-lektikes-koutoponiries-ton-armodion/2.144800

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις