Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς απ΄ευθείας μετάδοση, για τη δημιουργία εργοστασίου σκουπιδιών για καύση,  ο Α. Μπέος επιτέθηκε στους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων κ.κ Αποστολάκη-Παπαδούλη λέγοντας πως τους έχει «ξεβρακώσει». «Και οι δύο κάνουν μαζί σε ύψος 1,70. Μια ωραία γκόμενα στον δρόμο είναι πιο ψηλή από αυτούς. Οι περίεργοι που χειραγωγούσαν την πόλη εξαφανίστηκαν και ο κόσμος το οφείλει σε μένα. Είναι ένα τίποτα, το απόλυτο μηδέν. Το εργοστάσιο θα γίνει είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε. Είναι καλύτερα αυτά τα σκουπίδια να μην είναι φερτά από την Ιταλία και την Κινα και να ξέρουμε εμείς εδω τι κατασκευάζουμε και στέλνουμε για καύση «.

Για τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους είπε πως εάν ανέβαιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έτρωγαν χαστούκια και τους χαρακτήρισε τραμπούκους. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει εκδώσει ψήφισμα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου του 2018. Είχε κατατεθεί μάλιστα από τον δήμαρχο πρόταση για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διεκδικούσε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσει διά νόμου την άδεια καύσης RDF από την ΑΓΕΤ – και άλλες βιομηχανίες.

Ο ίδιος σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε καταθέσει πρόταση και για χρηματοδότηση της Εταιρείας από τον Δήμο, ώστε να στραφεί στη χρήση φυσικού αερίου, αναφορά που στην δευτερολογία του ωστόσο,  είχε ανασκευάσει  λέγοντας πως η πρόταση αφορά την χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και όχι από τον Δήμο. Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου στον ΧΥΤΑ, ο Αχιλλέας Μπέος είχε δηλώσει πως το τι θα παράγει το εργοστάσιο του Βόλου, είναι συζητήσιμο, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.

Στις 12 Μαρτίου η συνεδρίαση  είχε προκληθεί  μετά από γραπτό αίτημα 17 συμβούλων της αντιπολίτευσης και μετά από μια αναβολή καθώς την προηγούμενη  οι σύμβουλοι της παράταξης της συμπολίτευσης δεν εμφανίστηκαν στο Συμβούλιο προκαλώντας έλλειψη απαρτίας.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις