Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καλούν σήμερα σε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

“Η ΝΔ συντάχθηκε με τους ακραίους που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παρέτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες.”, τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάλεσμα είναι για σήμερα στις 19:00 στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει αναλυτικά:

«Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη. Η ΝΔ διαχειρίζεται εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της.

Έτσι, η Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά ο φρουρός των συνόρων της Ευρώπης και αποθήκη ψυχών, με αποτέλεσμα η Μόρια να παραμείνει μια ανοιχτή πληγή που αντί να κλείσει, βάθυνε.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταφέρει σε πτωτόγνωρες συνθήκες έξαρσης των προσφυγικών ροών, να προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Μόρια να μείνει με 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που εκτίναξε η απαραξία της Νέας Δημοκρατίας στους 20.000, μόλις μέσα σε ένα χρόνο.

Η ΝΔ συντάχθηκε με τους ακραίους που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παρέτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες. Τοποθέτησε θαλάσσια δίχτυα και σιγόνταρε ακροδεξιές συμμορίες που τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν μάνες και μικρά παιδιά.

Σήμερα η κυβέρνηση, υλοποίησε ακόμη μια προεκλογική ακροδεξιά της δέσμευση. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Αθανασίου στη Λέσβο, ο κ. Μηταράκης στη Χίο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Κύτελης και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης υπόσχονταν προεκλογικά στους οπαδούς τους, ότι θα κλείσουν τη Μόρια και θα απομακρύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εκλογές.

Σήμερα το ΚΥΤ Μόριας δεν υπάρχει πια και 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σε βουνά και σε χωράφια. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών».

Πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις