Με απειλές απάντησε ο ηγέτης του καθεστώτος της Τρίπολης  Φαγέτ Αλ Σάρατζ, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι αναφορικά με τις “κόκκινες” γραμμές που έχει θέσει το Κάιρο στην Λιβύη.

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στη Λιβύη μετά τη χθεσινή δήλωση του Αιγύπτιου προέδρου, για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή με φόντο την παραθαλάσσια πόλη της Σύρτης.

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry δήλωσε ότι οποιαδήποτε απειλή κατά της Αιγύπτου και της αραβικής εθνικής ασφάλειας θα απαντηθεί αναλόγως και θα λάβει την κατάλληλη απάντηση.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της Τουρκίας στην Λιβύη είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την αιγυπτιακή ασφάλεια.

Στο μήνυμα που είχε ως… τελικό αποδέκτη την Τουρκία ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές» στη Λιβύη και κάλεσε τον στρατό της χώρας του να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Μια μέρα μετά η πλευρά του Φαγέτ Αλ Σαράτζ, απαντά στον πρόεδρο της Αιγύπτου, καλώντας τον να «κατεβάσει τα χέρια του από τη Λιβύη».

«Κάτω τα χέρια σου από τη Λιβύη, μην επαναλάβετε την τραγωδία της Υεμένης» έγραψε, σύμφωνα με το aljazeera, ο Αμπντουραχμάν Σατέρ, μέλος της λιβυκής βουλής, στο Twitter.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Αίγυπτο ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ακόμα, υπογράμμισε πως οι δηλώσεις του Αλ Σίσι «χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου» ξεκαθαρίζοντας πως η πλευρά του Σάρατζ δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω.

πηγή:pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις