ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΓΕΝΑΡΗ

Το νέο αγωνιστικό ηλεκτρικό μονοθέσιο της Audi θα συμμετάσχει στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E, που ξεκινά στη Χιλή στα μέσα Ιανουαρίου.

Στην έβδομη σεζόν, το ηλεκτρικό μονοθέσιο διαθέτει κινητήριο σύστημα που έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου in-house, από την Audi. Η κεντρική του μονάδα, Audi MGU05, είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης μίας ταχύτητας με εσωτερικό ρότορα, εξωτερικούς μαγνήτες, πολύ αποδοτικό σύστημα ψύξης και έξι ηλεκτρικές φάσεις.


Η Audi παρουσίασε το αγωνιστικό μονοθέσιό της για τη Formula Ε

Χάρη στα πιο ελαφρά υλικά και την έξυπνη ενσωμάτωση των επιμέρους τμημάτων, οι μηχανικοί πέτυχαν η compact μονάδα να έχει βάρος μόλις 35 κιλά.
Οι εκτεταμένες δοκιμές και βελτιώσεις στο εργαστήριο, στις οποίες ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης πιέστηκε στα όριά του, είχαν ως αποτέλεσμα ένα συνολικό βαθμό απόδοσης άνω του 95%, ενώ ειδικά η μονάδα MGU05 έχει σταθερά βαθμό απόδοσης άνω του 97% σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.


Η Audi παρουσίασε το αγωνιστικό μονοθέσιό της για τη Formula Ε

Το Audi e-tron FE07 κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην πίστα της Βαλένθια, αυτό το Σαββατοκύριακο. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και οι 12 ομάδες θα κάνουν δοκιμές στο «Circuit Ricardo Tormo», πριν τα μονοθέσια και ο αγωνιστικός εξοπλισμός φορτωθούν για το ταξίδι τους στη Νότια Αμερική, για την έναρξη της σεζόν.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/aytokinito/audi-agonistiko-monothesio-tis-gia-ti-formula-e

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις