Κυκλοφόρησε σε 500 μονάδες και θα το χαρούν δυστυχώς ελάχιστοι

Το Subaru WRX STI δεν χρειάζεται συστάσεις, αποτελώντας ένα αγαπημένο μοντέλο για τους απανταχού λάτρεις της σπορ οδήγησης.

Μόνο εδώ και δύο χρόνια το μέλλον του μοντέλου φάνταζε αβέβαιο. Και σίγουρα θολό.

Οι Ιάπωνες ξαναχτύπησαν ωστόσο προσφάτως καθησυχάζοντάς μας με μια νέα εκδοχή του φοβερού και τρομερού WRX S4 STI Sport. Τι διαφορετικό έχει; Αυτό το «#» στον τίτλο του.

Δεν πρόκειται βέβαια για παιχνίδι με τα γράμματα, καθώς το Subaru WRX S4 STI Sport # έρχεται ως μια αναβαθμισμένη εκδοχή του περσινού S4 STI Sport. Και ξανά, όπως υποδεικνύει το STI Sport, το μοντέλο αναπτύχθηκε από το τμήμα Subaru Tecnica International.

Το περιορισμένης έκδοσης τωρινό μοντέλο έχει ακόμα πιο εξελιγμένο 2λιτρο και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης 296 αλόγων.

Κι αν αυτό δεν φαίνεται εξαιρετικά εντυπωσιακό σε σχέση με το «στάνταρ» μοντέλο, είναι γιατί εδώ ακολούθησε διαφορετικό δρόμο η Subaru, δίνοντάς τα όλα σε βελτιώσεις χειρισμού και κρατημάτων που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά στο Nurburgring.

Αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση, εξάτμιση με δύο τελικά και διπλές απολήξεις, αλουμινένιοι τροχοί 18 ιντσών, αλλά και νέο αεροδυναμικό kit ολοκληρώνουν το σύνολο εξωτερικά.

Στο εσωτερικό συναντάμε bucket καθίσματα Recaro και πινιλιές από suede και δέρμα.

Μόλις 500 κομμάτια του επετειακού Subaru κυκλοφόρησαν και όλα προορίζονται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά.

Με τιμή εκκίνησης στα 39.000 ευρώ, οι 500 μονάδες πουλήθηκαν σε δύο εβδομάδες…

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις